8 mai 2024
Tudorică Răducanu – “Vrem să modernizăm cartierele cu locuitori de etnie romă, să educăm copiii, să se ducă la şcoală”

Tudorică Răducanu – “Vrem să modernizăm cartierele cu locuitori de etnie romă, să educăm copiii, să se ducă la şcoală”

tudorica „Sărbătoarea Etniei Rome din România R-omul de lângă tine”, a ajuns  la cea de-a noua ediţie.

Tudorică Răducanu, viceprimarul Târgoviştei şi preşedintele Partidei Romilor Târgovişte a făcut declaraţii despre Ziua Internaţională a Romilor.

„Scopul acestei zile este de a atrage atenţia societăţii asupra problemelor cu care se confruntă romii din întreaga lume.

Această zi este un moment de comunicare mai bună între romii de pretutindeni, dar totodată în această zi se comemorează şi cei ucişi în cel de-al Doilea Război Mondial.

Vrem să atragem atenţia asupra problemelor cu care ne confruntăm în fiecare zi, în special în domeniul educaţional, vrem să revendicăm drepturile civile ale romilor din toată lumea.

De asemenea, unul dintre obiectivele noastre este recunoaşterea minorităţii rome ca minoritate naţională de origine indiană. În România, la data de 8 aprilie, se marchează sărbătoarea etniei romilor din ţară, în urma adoptării de către Parlament a legii iniţiate de preşedintele nostru, deputatul Nicolae Păun, respectiv Legea 66/2006, care prevede celebrarea acestei sărbători şi implicarea autorităţilor locale şi nu numai, pentru a da o şansă minorităţilor să poată să se bucure de o sărbătoare a lor.

Misiunea noastră este aceea de a face un demers asumat de întreaga comunitate romă, dar şi de autorităţile statului pentru a găsi soluţii optime de îmbunătăţire a situaţiei romilor la nivel naţional şi internaţional.

Nu cerem decât să fim ajutaţi să modernizăm cartierele cu locuitori de etnie romă, infrastructura, canalizarea, iluminatul pentru că numai aşa putem să educăm copiii şi să-i convingem să se ducă la şcoală”, a declarat Tudorică Răducanu, preşedintele Partidei Romilor Târgovişte.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial