24 aprilie 2024
Senatorul Dragoş Popescu, iniţiativă legislativă pentru un aer mai curat. Vot favorabil, urmează promulgarea!

Senatorul Dragoş Popescu, iniţiativă legislativă pentru un aer mai curat. Vot favorabil, urmează promulgarea!

“VOT FINAL FAVORABIL în Camera Deputaților pentru legea privind interzicerea achiziționării de la persoane fizice a metalelor obținute prin ardere și procese chimice! Un prim pas pentru #reformapentruaer, program pe care mi l-am asumat de la începutul mandatului ca senator, membru în Comisia de Mediu.

✅ Interzicerea achiziţionării metalelor feroase şi neferoase obținute prin procese termice și chimice de la persoane fizice va duce la diminuarea fenomenului de ardere a deșeurilor pentru obținerea acestora. Acesta este sensul proiectului de lege pe care l-am propus pentru modificarea art.1, alin.(1) al Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.31/2011 și care a primit astăzi votul final în Camera Deputaților.

✅ Efectul pe care această lege îl produce este că blochează posibilitatea persoanelor fizice de a vinde către operatorii economici, de tipul centrelor REMAT, metale obținute prin ardere sau tratare chimică. Fără o piață pentru comercializarea aceste metale, arderea deșeurilor în acest scop va deveni neprofitabilă.

✅ Se creează astfel pârghiile legale pentru diminuarea fenomenului incendierii de deșeuri, care produce cu efect nociv cu un impact substanțial asupra mediului și sănătății publice.

🆘📛 Cu atât mai mult cu cât doar din 2019 până în prezent au fost arse peste 870 de tone deșeuri în orașe și localități ilfovene, o mare parte dintre acestea reprezentând materiale compozite folosite pentru obținerea metalelor.Inițiativa s-a bucurat de susținere la nivel larg, chiar și din partea partidelor din arcul guvernamental și a Guvernului, care a recunoscut necesitatea acestei prevederi.

🆙 Lupta pentru aer curat continuă!”, a precizat Dragoş Popescu, senator USR de Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial