24 aprilie 2024
Trifan, acuzat de Ţuţuianu că apără interesele asociaţilor, NU ale Chindiei!

Trifan, acuzat de Ţuţuianu că apără interesele asociaţilor, NU ale Chindiei!

❚ După o lungă perioadă de tăcere, preşedintele CJD a răbufnit săptămâna trecută în faţa consilierilor şi a jurnaliştilor, la adresa lui Gică Popescu şi a celor care fac legea la Chindia Târgovişte, semn că îl deranjează foarte tare ce se petrece la acest club ❚ Nici măcar Mihai Trifan nu a fost ocolit de critici şi de ironii, Adrian Ţuţuianu reproşându-i pe bună dreptate că apără mai degrabă interesele altor asociaţi, decât pe ale instituţiei care l-a trimis acolo ❚ Poate că ar fi mai bine ca Trifan să fie înlocuit cu un alt consilier, de preferinţă de la USL, pentru a nu mai plana suspiciunea că ar face jocurile PDL, ale lui Florin Popescu, Gabriel Boriga şi Gică Popescu ❚ Şeful judeţului a primit o anonimă prin intermediul internetului, în care au apărut multe lucruri neştiute din interiorul clubului, dar care ulterior s-au dovedit a fi adevărate ❚ Adrian Ţuţuianu s-a arătat deranjat şi de faptul că protejaţii şi rudele lui Gică Popescu atrag foarte multe cheltuieli, pe lângă salariile exagerat de mari, fiind ţinuţi la Târgovişte pe casă şi masă, pentru a solicita să le fie decontate până şi facturile telefonice sau bonurile de combustibil

După o lungă perioadă de tăcere, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a răbufnit săptămâna trecută în faţa consilierilor şi a jurnaliştilor, la adresa lui Gică Popescu şi a celor care fac legea la Chindia Târgovişte, semn că îl deranjează foarte tare ce se petrece la acest club. Nici măcar Mihai Trifan nu a fost ocolit de critici şi de ironii, Adrian Ţuţuianu reproşândui pe bună dreptate că apără mai degrabă interesele altor asociaţi, decât pe ale instituţiei care l-a numit acolo.

“Eu am fost cel care vi l-am propus pe domnul Mihai Trifan ca reprezentant al CJD în AGA a acestei asociaţii şi am rugămintea să nu pledeze aici cum au fost transferaţi anumiţi jucători de domnii Gică Popescu sau Sorin Lungu. Am văzut cum au fost înstrăinaţi şi unde au ajuns, fără să fie consultaţi şi ceilalţi asociaţi. Nu vreau să fiu eu acuzat mâine-poimâine că am umblat cu căciula în mână şi că am făcut nu ştiu ce activităţi nelegale cu diverse firme care au activităţi cu CJD. Nu vreau să ajungem nici în situaţia celor de la Ialomiţa, care sunt în atenţia DNA, pentru că nu s-au plătit taxe şi impozite, pentru că s-a făcut evaziune fiscală şi alte lucruri dubioase prin club (n.r. Unirea Urziceni). La Chindia sunt lucruri pe care nu le mai putem tolera, la modul în care s-au derulat. Nu putem cheltui 31 de miliarde într-un an la acest club, aşa că am solicitat o diminuare a bugetului cu câteva miliarde”.

Realmente umilit în public, Mihai Trifan a replicat cu glas stins că e dispus să renunţe la această sarcină transmisă de CJD, ţinând să precizeze că face muncă voluntară la club. Poate că ar fi mai bine să fie înlocuit cu un alt consilier, de preferinţă de la USL, pentru a nu mai plana suspiciunea că Trifan ar face jocurile PDL, ale lui Florin Popescu, Gabriel Boriga şi Gică Popescu.

Anonima care l-a înfuriat pe Adrian Ţuţuianu

Adrian Ţuţuianu a primit o anonimă prin intermediul internetului, în care au apărut multe lucruri neştiute din interiorul clubului, dar care ulterior s-au dovedit a fi adevărate. Preşedintele CJD a solicitat note explicative, iar răspunsurile venite din partea celor de la club l-au convins că anonima a avut valoare şi greutate, de aici şi intenţia de retragere din proiect.

Deranjaţi că cineva a trădat din interior, Gică Popescu şi Mihai Trifan încearcă să descopere cine a făcut-o şi să-i elimine pe cei care l-au informat pe preşedintele Ţuţuianu de anumite nereguli. Anonima a apărut imediat ce noi am publicat ancheta legată de înstrăinarea celor 17 jucători către Şcoala de Fotbal Gică Popescu, ca o continuare a adevărului ce merită aflat despre cei care conduc Chindia. Nivelul dezvăluirilor este aşa de spectaculos, încât l-ar fi şocat până şi pe Gică Popescu. Nu doar asupra lui s-au îndreptat reproşurile, care l-au atins şi pe Mihai Trifan, de unde şi reacţia extrem de dură a preşedintelui Ţuţuianu.

“Dacă vroia cu adevărat să aibă drept de semnătură, Trifan ar fi solicitat imediat convocarea AGA, pentru a rezolva acest lucru”, a ajuns ceva şi la urechile noastre.

Singurul cu drept de semnătură în club a rămas vicepreşedintele Sorin Lungu, şoferul lui Gică Popescu şi cel care a contribuit la “şmecheria” din vară, alături de economista Gabriela Grigore, cu înstrăinarea celor 17 jucători către şcoala de fotbal a “Baciului”.

Protejaţii şi rudele lui Gică trăiesc în lux pe banii clubului

Adrian Ţuţuianu s-a arătat deranjat şi de faptul că protejaţii şi rudele lui Gică Popescu atrag foarte multe cheltuieli, pe lângă salariile exagerat de mari, fiind ţinuţi la Târgovişte pe casă şi masă, pentru a solicita să le fie decontate până şi facturile telefonice sau bonurile de combustibil.

“Peste 150 de milioane lei vechi au reprezentat anul trecut deconturile pentru combustibil, şoferul lui Gică (Lungu) solicitând să-i fie achitate de club inclusiv facturile telefonice, în medie de 500-600 lei lunar. Băiatul mai ridică şi un salariu de 5.000 lei, dar ajunge la Târgovişte de două ori pe lună”, sună o altă nemulţumire.

Practic, toate deciziile se iau pe “ruta” Gică Popescu – Sorin Lungu, iar persoane gen Eusebiu Tudor sau Gabriela Grigore le execută fără crâcnire, în timp ce Mihai Trifan e mai degrabă de decor, fără putere şi poate chiar dorinţă să schimbe ceva. Spre exemplu, directorul tehnic Silviu Dumitrescu nu are voie nici măcar să pătrundă în vestiar, îndeplinind mai degrabă sarcini organizatorice, în timp ce delegatul Dorin Nistor se ocupă mai mult de administrarea stadionului, care stă să se prăbuşească.

În cantonamentul de la Snagov nu a fost luat nici măcar ofiţerul de presă Gabriel Bengea, suspiciunile lui Gică Popescu planând către orice localnic din club, aşa că totul este ţinut acolo sub secret. Spre exemplu, au ajuns acolo Stelea jr. sau Văduva, tot jucători veniţi pe filiera olteană, primul pregătindu-se şi cu alte ocazii cu echipa târgovişteană, fără să fie legitimat. Nici măcar acum nu există interes pentru valorile locale, gen Grigore sau Ivaşcu, în timp ce Petculescu a fost umilit anul trecut.

Dacă astăzi se va consfinţi despărţirea de Ţâcă Zamfir, Gică şi prietenii din PDL ar prefera ca şef al centrului de copii şi juniori pe Sică Bârdeş (omul lor de încredere) sau pe Silviu Dumitrescu (un personaj discret şi fără o mare putere de împotrivire). Pentru ei, cea mai mare ameninţare pentru acest post este Ionel Pitaru, un înfocat susţinător al talentelor locale, sacrificat de fosta putere PDL, tocmai pentru a-i netezi un culoar favorabil lui Gică Popescu. Odată cu îndepărtarea lui Pitaru, s-a ales praful şi de câteva generaţii locale de copii talentaţi, ajungând aici juniori de la şcoala de fotbal a “Baciului”, crescuţi din banii noştri. La sfârşitul lunii iunie vor reveni la Craiova, iar Chindia nu se va alege cu nimic.

Costin Mihai

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial