3 mai 2024
Trei adolescente au evadat de la Centrul Casa Soarelui din Târgovişte! Vezi cum s-au aruncat pe geam şi-au ajuns la spital!

Trei adolescente au evadat de la Centrul Casa Soarelui din Târgovişte! Vezi cum s-au aruncat pe geam şi-au ajuns la spital!

Trei adolescente de 15, 16 respectiv 17 ani au pus pe jar, seara trecuta, asistentii sociali de la un centru pentru copii abuzati din Targoviste!


Fetele au vrut sa fuga din centrul de ocrotire, dar nu au ales usa sa plece de acolo, ci geamul de la etajul unu al cladirii. Numai una insa a reusit sa-si duca aventura la final, celelalte doua s-au ranit si n-au mai putut sa se faca nevazute. Au fost duse de urgenta cu ambulanta la Spitalul Judetean din Targoviste sa primeasca ingrijiri medicale.

Disparute si de acasa si din centrul de ocrotire…

“Cele trei minore cu varste curinse intre 15 si 16 ani au fost date disparute de catre familie. Politia le-a gasit si le-a adus in centrul de primiri urgente pentru copilul neglizat, abuzat, exploatat. Acestea au incercat sa ajunga la concubini. Cum au ajuns la spital? In timp ce ele incercau sa fuga, ele s-au ranit. Vom demara o ancheta interna in colaborare cu politia”, a declarat pentru mariusbuga.ro Cerasela Gurgu, purtatorul de cuvant al DGASPC Dambovita.

Asistentii sociali, anchetati pentru neglijenta in serviciu

“In cauza se efectueaza cercetari urmand a se stabili daca persoanele care aveau ca atributii supravegherea celor trei minore se fac vinovate pentru savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu”, a precizat agentul Raluca Florescu, purtatorul de cuvant al IPJ Dambovita.

Cautata in zadar

Fata de 15 ani este in continuare de negasit. Celelalte doua de 16 si 17 ani, una cu o fractura la picior, iar cealalata cu rani mai mici au ramas internate la Spitalul Judetean din Targoviste. Din primele date ale anchetatorilor fetele vroiau sa ajunga la iubitii lor de unde nu cu mult timp in urma fusesera luate de politisti si aduse in centrul social.

Facerea de bine

Parintii lor le dadusera disparute si cand au aflat de anturajul pe care il aveau au cerut sprijinul psihologilor si al asistentilor sociali. Cei din urma insa sunt trasi acum la raspundere de oamenii legii. Politistii au deschis un dosar penal pentru neglijenta, iar daca vor fi gasiti vinovati asistentii sociali care au fost seara trecuta de servicu risca o pedeapsa cu inchisoarea de pana la doi ani.

Probleme in lant

Nu este insa singurul incident grav petrecut aici. In urma cu cateva saptamani o alta adolescenta de 15 ani a incercat sa se sinucida profitand de neatentia celor ce o supravegheau.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial