12 mai 2024

Transportul de persoane, în vizorul Poliţiei Rutiere Dâmboviţa!

polPolițiștii rutieri continuă acțiunile pentru verificarea transportului public de persoane

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi ai formaţiunilor de profil au continuat să acționeze pentru reducerea accidentelor de circulaţie în care sunt implicate vehiculele care efectuează transport rutier public de persoane, verificarea siguranţei transportului călătorilor şi eliminarea activităţilor ilicite din acest domeniu.

Astfel, poliţiştii au verificat 114 autovehicule destinate transportului public de persoane și au testat cu aparatul etilotest 36 de șoferi.

În urma neregulilor descoperite, polițiştii au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale, dintre care două pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 23 pentru încălcarea prevederilor O.G. 69/2012 privind transportul public de persoane și mărfuri, 3 dintre acestea fiind pentru nerespectarea capacității de transport.

De asemenea, polițiștii au depistat un bărbat de 60 de ani, din Vulcana Pandele, în timp ce conducea pe strada Calea Domnească din Târgoviște un autovehicul a cărui valabilitate provizorie de circulație era expirată.

Cel în cauză este cercetat pentru comiterea infracțiunii de punere în circulație sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial