3 mai 2024
Noutăţi în Arhiepiscopia Târgoviştei

Noutăţi în Arhiepiscopia Târgoviştei

tineriÎn perioada 1-4 septembrie 2016, Patriarhia Română, în colaborare cu câteva instituții partenere, a organizat, la București, ÎNTÂLNIREA TINERILOR ORTODOCȘI DIN TOATĂ LUMEA, eveniment la care au participat peste 2.500 de tineri din țară și din străinătate, precum şi reprezentanţi ai celorlalte Biserici Ortodoxe.

Programul evenimentului a cuprins ateliere de lucru, rugăciune, vizite la cele mai importante obiective ale spiritualității ortodoxe românești din București, un concert de muzică ușoară, conferința cu tema Iisus Hristos – Bucuria Vieții, urmată de Procesiunea Luminilor, iar, în încheiere, participarea la Sfânta Liturghie oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh DANIEL, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, în fața Noii Catedrale Patriarhale.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, din Eparhia noastră au participat un număr de 50 de tineri, din localități ale județului Dâmbovița, cu diferite preocupări și ocupații, care au dus cu ei mesajul de credință din istorica Cetate de Scaun munteană și care, așa cum am popularizat recent, s-au întâlnit cu Înaltpreasfinția Sa înainte de participarea la acest important eveniment al Ortodoxiei universale.

Informații detaliate cu privire la cele desfășurate la ÎNTÂLNIREA TINERILOR ORTODOCȘI DIN TOATĂ LUMEA se găsesc la linkul http://basilica.ro/tag/ito2016/.

Precizăm că acest eveniment va fi organizat, anul următor, la Iași.

 

gaesti-daruriBIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, marți, 5 septembrie 2016, parohiile Mătăsaru I, Mătăsaru II, Puțu cu Salcia și Costești Deal, din cadrul Protoieriei Găești, au oferit Centrului de Servicii Sociale din Găești, rechizite și obiecte sanitare, necesare copiilor îngrijiți aici, în apropierea începutului noului an școlar.
Parte a proiectului eparhial de ajutorarea a instituțiilor filantropice din județul Dâmbovița și această acțiune dorește coagularea solidarității dintre oameni și comunități pentru sprijinirea celor aflați în nevoie și pentru ajutorarea concretă a oamenilor în fața vicisitudinilor timpului.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

picturaÎn perioada 4-7 septembrie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, Parohia Răzvadul de Jos din cadrul Protoieriei Târgoviște Nord, a organizat cursuri de pictură bisericească pe sticlă, pentru copii defavorizați din parohie, sub îndrumarea domnului profesor Ionuț Canache, de asemenea, fiu al acestei parohii. Precizăm că toate cele necesare bunei desfășurări a acestei activități au fost asigurate de parohie, ca de altfel și mici gustări pentru copii.
Această acțiune, educațională și filantropică, a avut ca obiectiv principal stimularea creativității copiilor în spiritul valorilor noastre tradiționale, ajutorarea unor fii ai acestei parohii talentați, dar și constituirea unui exemplu demn de urmat de alte instituții și persoane, care se pot implica în îmbunătățirea vieții educaționale și în intensificarea activității filantropice în cadrul comunității locale.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial