3 mai 2024
Tragedie în pădurea din Lucieni

Tragedie în pădurea din Lucieni

Tragedie, miercuri la prânz, în pădurea din Lucieni, judeţul Dâmboviţa.

Un muncitor în vârstă de 68 de ani a murit, iar un coleg de-al său, de 30 de ani, este în stare critică, după ce un copac s-a prăbuşit peste ei. Cei doi erau angajați la o firmă exploatare a lemnului, iar administratorul susţine că muncitorilor li se făcuse instructajul de protecție a muncii.

Muncitorii se aflau într-o zonă greu accesibilă din pădurea de la marginea satului Lucieni. Apucaseră să doboare câțiva arbori, dar, la un moment dat, unul dintre copaci a căzut peste ei.

Gabriela Uliu, mătuşa muncitorului rănit: „Tăia un pom, l-a doborât, alt pom de pe mal. Fiind foarte uscat, a căzut pe ei şi i-a prins sub pom.”

Reprezentantul societăţii pentru care lucrau cei doi muncitori susţine că oamenii au fost instruiţi să respecte normele de protecţie a muncii și purtau echipamentul de protecţie. În plus, spune el, aveau patru ani de vechime în această muncă și știau care sunt riscurile.

Reporter: Aveau forme legale?

Ion Mihai, administratorul societăţii: Aveau forme legale.

Reporter: Aveau protecţia muncii făcută?

Ion Mihai, administratorul societăţii: Absolut. E un arbore doborât şi cred că din cădera arborelui doborât s-a dezrădăcinat un arbore putred de sus, care era în picioare.

Echipajele de salvare sosite la fața locului n-au mai putut face nimic pentru bărbatul de 68 de ani. Colegul lui, mai tânăr, a supraviețuit. Are un copilaș de crescut și soția este însărcinată.

În stare gravă, cel de-al doilea muncitor a fost preluat de echipajul de la ambulanţă şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe, la Târgovişte. Poliţiştii criminalişti şi inspectorii de muncă au deschis o anchetă şi urmază să stabilească exact în ce împrejurări s-a produs această tragedie.

sursa – ŞtirileProTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial