1 mai 2024

TIMP DE DOI ANI – Comunicare la pământ între Primăria Târgovişte şi Ministerul Dezvoltării!

cristis„Am semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea celor 68 scări de bloc. Este un pas important. Suma care ne-a fost alocată este de peste 3 milioane lei, este a doua sumă la nivel național alocată pentru reabilitarea termică a blocurilor pe anul 2015.

Nu o să ascund faptul că am constatat la Ministerul Dezvoltării Regionale faptul că municipiul Târgoviște, timp de 2 ani, a rupt orice comunicare cu acest minister deosebit de important pe ceea ce înseamnă finalizarea proiectelor de infrastructură. Municipiul Târgoviște s-a limitat la transmiterea unor adrese care nu ne-au adus nimic concret.

Vreau să schimbăm modalitatea de colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale. Personalul din Primăria Târgoviște se va deplasa ori de câte ori este nevoie la minister pentru a discuta și a lămuri anumite aspecte care țin de reabilitarea termică.

Din păcate, anumite situații de lucrări care au fost transmise de către municipiul Târgoviște nu au putut fi decontate, tocmai din cauza acestei lipse de comunicare și a neînțelegerii de către primărie a mecanismului de accesare a fondurilor pe programul multianual de reabilitare termică a blocurilor.

Mai trebuia făcute niște proceduri, trebuia să existe o avizare care nu s-a făcut, pentru că în momentul în care au fost modificați indicatorii tehnico-economici aceștia trebuia să intre la avizare la Ministerul Dezvoltării Regionale, altfel diferența dintre valoarea inițială a blocurilor și valoarea actualizată a lucrărilor la blocurile care urma să fie reabilitate termic nu poate fi decontată de la minister.

Reluăm această etapă în momentul de față până la semnarea contractului de achiziție, pentru că nu mi se pare normal ca în situația în care există posibilitatea accesării unor fonduri de la bugetul de stat pentru aceste diferențe de lucrări, aceste fonduri să fie suportate de la bugetul local.Vom încerca să facem tot ce putem pentru a accesa, până la sfârșit acestui an, cât mai mult din această sumă.

Eu sper să reușim să o accesăm pe toată”, a declarat Cristian Stan, primarul interimar al municipiului Târgoviște.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial