19 aprilie 2024
“Te omorâm! Nu mai striga, nu mai ţipa!” Doi tineri din Lunguleţu au fost arestaţi după ce l-au tâlhărit pe un fost colonel

“Te omorâm! Nu mai striga, nu mai ţipa!” Doi tineri din Lunguleţu au fost arestaţi după ce l-au tâlhărit pe un fost colonel

Doi tineri din Lunguleţu au ajuns după gratii după ce anchetatorii le-au dovedit vinovăția într-un caz de tâlhărie, petrecut în urmă cu două luni.

Atunci au intrat în locuința unui colonel în rezervă, în vârstă de 82 de ani, pe care l-au bătut, iar apoi i-au furat toate economiile. Acum sunt în arest și riscă ani grei de temniță.

Ion Rusu are 82 de ani și este văduv de aproape zece ani. Locuiește singur într-o casă din comuna Potlogi și are un fiu, în Capitală, care îl mai vizitează din când în când.

Toată lumea din sat știe că bătrânul, fost colonel în armată și cu o funcție importantă pe vremuri, are o pensie consistentă. Tinerii bănuiți de tâlărie sunt dintr-o comună învecinată și ar fi dat atacul tocmai să-l jefuiască pe fostul colonel.

MARIUS BUGA, Pro TV: “Bătrânul le-a povestit anchetatorilor că era trecut de miezul nopții când a auzit zgomote în locuință. Cel mai probabil, suspecții ar fi sărit gardul din spatele locuinței și ar fi pătruns în interior pe fereastra de la baie. Apoi au intrat în dormitor, unde l-au chinuit și i-au furat banii

ION RUSU, victimă: “Te omorâm! Nu mai striga, că am strigat ajutor! Te omorâm! Ăla care mi-a băgat pumnul în gură. Te omorâm, nu mai țipa!

Vecinii povestesc că nu au auzit nimic în noaptea jafulcui, iar a doua zi au văzut zona împânzită de anchetatori

GELU PETRE, vecin: “A intrat peste el în casă, l-ar fi bătut, având pensia mare, știau că el a fost colonel, au intrat peste el în casă. Bătrân, neputincios, cu picioarele are o problemă. Hai să îl tâlhărim pe om că are pensia mare, a fost colonel. Are un copil la București, trebuia să aibă grijă de el, are funcție mare

FLROIN JIGA, vecin: Ll-au bătut, l-au jefuit, i-au luat banii, că are pensie mare, 80 de milioane sau o sută, nu știu cât are pensia, d-aia au intrat peste el.

Cei doi suspecți, ambii de 18 ani, au fost arestați preventiv pentru următoarele 30 de zile. Sunt acuzați de tâlhărie calificată, iar dacă vor fi găsiți vinovați riscă să își petreacă următorii 12 ani în spatele gratiilor.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial