7 mai 2024

Taxiurile din Moreni, luate la bani mărunți!

taxiAcţiune a poliţiştilor morenari

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au organizat o acţiune pe linia verificării stării tehnice a autovehiculelor, precum şi pentru combaterea faptelor de taximetrie ilegală.

Au fost controlate 48 de autovehicule, în special pentru verificarea bunei funcţionări a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie a autovehiculelor, a instalaţiei de iluminare şi semnalizare, precum şi reglajul acesteia.

De asemenea, poliţiştii au verificat concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii.

În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.120 de lei şi au fost constatate două infracţiuni la regimul rutier.

Din totalul amenzilor, 13 au fost pentru defecţiuni tehnice, iar în 3 cazuri au fost retrase şi certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost depistate 3 persoane care efectuau activităţi de taximetrie, fără a deţine autorizaţie.

Pentru siguranța călătoriilor dumneavoastră, poliţiştii recomandă:

Atenţie la data de expirare a inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului dumneavoastră! Riscaţi enorm dacă circulaţi cu defecţiuni ale mecanismului de frânare, ale sistemului de direcţie, precum şi a instalaţiei de iluminare și semnalizare.

Verificați valabilitatea poliţei de asigurare obligatorie pentru răspundere civilă auto!

 

Drum bun!

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial