3 mai 2024
Târgoviştenii de la SARM, la Conferinţa Internaţională de Meteori

Târgoviştenii de la SARM, la Conferinţa Internaţională de Meteori

Targovistenii de la SARM reprezinta Romania la lucrarile Conferintei Internationale de Meteori – IMC 2013, in Polonia

O delegatie a Societatii Astronomice Romane de Meteori (SARM) participa zilele acestea la editia a 32-a a Conferintei Internationale de Meteori – IMC 2013 care se desfasoara la Poznan in Polonia in perioada 22-25 august.

La eveniment participa observatori ai cerului specializati pe observarea meteorilor, specialisti, cecetatori, reprezentanti de la institutii din toata lumea: Organizatia Internationala de Meteori (IMO), NASA, Agentia Spatiala Europeana, institute de cercetare, asociatii ale astronomilor profesionisti si asociatii ale astronomilor amatori.

Tematica conferintei include rezultate ale observatiilor vizuale, fotografice, video si radio ale curentilor de meteori, determinari de orbite si traiectorii in spatiu ale fluxurilor de meteoroizi, modele matematice, corpuri parinte generatoare de curenti de meteori, observatii realizate din spatiul cosmic, impact cu alte corpuri din sistemul solar.

Participarea delegatiei Romaniei la acest eveniment este sprijinita partial de Consiliul Local Targoviste in cadrul programelor educationale ale Societatii Astronomice Romane de Meteori.

Valentin Grigore

Presedinte SARM

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial