26 aprilie 2024
Târgoviştenii au uimit Serbia! Vezi cum!

Târgoviştenii au uimit Serbia! Vezi cum!

Radu Cristian Iordache ( 6 ani ) a fost la Uzdin un fel de Nadia Comăneci pe domeniul recitării. Dacă la Nadia Comăneci în 1970 nu a existat pe tabelă nota 10 şi a fost “inventată”, la Radu Iordache nu a existat un premiu care să reflecte foarte bine nivelul prestaţiei. După evoluţia cu “El Zorab”, al lui George Coşbuc, în mijlocul aplauzelor şi uralelor, preşedinta juriului a cerut permisiunea colegilor să nu se puncteze prestaţia lui Radu, pentru că ar fi diferenţe prea mari între el şi ceilalţi copii de la grupa lui de vârstă.

A fost răsplătit cu Premiul special al Juriului ( premiu de Excelenţă şi Trofeul Festivalului). Cristina Ilie ( 16 ani ), elevă a Colegiului Naţional Constantin Cantacuzino din Târgovişte, a înmărmurit asistenţa cu o interpretare de excepţie a poemului “Repetabila povară”, a lui Adrian Păunescu, recitare pentru care a obţinut premiile I şi II la secţiunea destinată adulţilor. Victor Mihalache a oferit celor prezenţi un micro recital muzical acapella, moment în care întreaga sală a cîntat “Doina lui Lucaci”, “Când s-o-mpărţit norocu”, “Noi suntem români”, sau “Cântecul fetei bătrâne”.

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului de Recitare “Buna Vestire” s-a desfăşurat sâmbătă, 24 martie 2012, la Şcoala Sfântul Gheorghe din Uzdin ( Serbia ). Organizatori au fost: Societatea Literar Artistică “Tibiscuc”, Şcoala Generală “Sf. Gheorghe” şi Biroul Teritorial Uzdin al Consiliului Naţional Român. Iniţiatorul şi organizatorul manifestării a fost impresionantul om de cultură Vasile Barbu.

Apoi, mica delegaţie dâmboviţeană a „Clubului Victorioşilor” şi a „Şcolii Micilor Vedete” a vizitat Muzeul de Mineralogie „Casa Binelui”, aparţinând senzaţionalului pasionat în ale geologiei Constantin Gruescu şi Mănăstirea „Sf. Ilie” din Ocna de Fier şi a participat în direct la emisiunea „La zile de sărbători”, realizată şi prezentată de Dan Liuţ la Banat Tv Reşiţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial