2 mai 2024
Târgovişte – Poliţiştii de la Rutieră nu iartă nimic!

Târgovişte – Poliţiştii de la Rutieră nu iartă nimic!

În zilele de 4 şi 5 august 2012, poliţiştii dâmboviţeni au desfăşurat un ansamblu de activităţi preventiv –reactive, pentru menţinerea unui climat de ordine, siguranţă civică şi disciplină rutieră pe raza municipiului Târgovişte, ocazie cu care au aplicat 78 de sancţiuni contravenţionale

În zilele de 4 şi 5 august a.c., efective din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte şi Secţiilor de Poliţie Rurală arondate, au organizat şi desfăşurat un ansamblu de activităţi preventiv-reactive, în sistem integrat, ce au avut drept obiectiv asigurarea unei prezenţe active a poliţiştilor în teren, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă civică şi în disciplină rutieră.

La acţiune au participat 32 de poliţişti, fiind angrenate efective de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a fraudelor, investigaţii criminale, intervenţie rapidă, în sprijinul acestora venind şi militari jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Dâmboviţa.

Poliţiştii angrenaţi în dispozitivele constituite au întreprins măsuri specifice atât pentru asigurarea unui climat de siguranţă pe raza municipiului Târgovişte, cât şi pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor, dar şi anticiparea eventualelor riscuri ce pot afecta climatul social în zona discotecilor, a barurilor, a locurilor de petrecere a timpului liber.

Totodată, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au întreprins măsuri specifice atât privind menţinerea ordinii şi liniştii publice, cât şi pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, la manifestarea „Padina Fest”, organizată în perioada 01-05 august 2012.

Efectivele de poliţie rutieră şi-au concentrat activităţile pe arterele de circulaţie unde s-au constatat încălcări repetate ale normelor rutiere sau exista riscul producerii unor evenimente rutiere.

Cu ocazia acţiunii, au fost aplicate 78 de sancţiuni contravenţionale, din care 47 pentru încălcări ale normelor rutiere, alte 31 sancţiuni la Legea 61/1991, valoare totală a amenzilor însumând 13400 lei.

Exemple:

1. Poliţiştii rutieri l-au depistat pe numitul N.I., de 38 de ani, din localitatea Răzvad, în timp ce conducea un autoturism pe DN 72, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet.

2. Totodată, pe raza localităţii Bărbuleţu a fost depistat numitul T.D., de 22 de ani, din localitate, în timp ce conducea pe raza localităţii o motocicletă neînmatriculată în circulaţie şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe numele tânărului, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 85 alin. 1 şi 86 alin 1 din O.U.G 195/2002 R.

3. În ziua de 04 august 2012, a fost depistat pe raza localităţii Şotânga numitul R.R., de 24 de ani, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice (OUG 195/2002 R).

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial