10 mai 2024
Târgovişte – Gică Popescu ameninţă cu RETRAGEREA!

Târgovişte – Gică Popescu ameninţă cu RETRAGEREA!

❚ Gică Popescu le-a transmis partenerilor din proiect că se va retrage de la echipă, dacă până vineri nu se vor rezolva probleme financiare existente ❚ Fostul internaţional nici măcar nu s-a mai implicat în numirea unui nou preşedinte executiv, după plecarea lui Mihai Neguţ, lăsând conducerea judeţului să-şi numească un om pe acest post ❚ Nu ne rămâne decât să aşteptăm o reacţie din partea conducerii CJD, care a anunţat prin vocea vicepreşedintelui Leonardo Badea, că nu ia în calcul desfiinţarea Chindiei ❚ Preşedintele Adrian Ţuţuianu a promis o schimbare în bine în sportul dâmboviţean, inclusiv la echipa de fotbal şi aşteptăm ca ea să se producă ❚ Jucătorii au rămas în continuare exemplari, pregătindu-se cu multă seriozitate, mai degrabă sub comanda lui Silviu Dumitrescu, câtă vreme Stoican pleacă de la echipă cu săptămânile

Zeci de cititori ne contactează zilnic pentru a ne solicita informaţii despre echipa fanion a fotbalului dâmboviţean, exprimându-şi îngrijorarea că poate dispărea în această perioadă. Răspunsuri aşteptăm şi noi de la acţionarii clubului, în special din partea conducerii Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care a promis pentru săptămâna în curs, o declaraţie de presă pe marginea subiectului. Aşteptăm cu toţii ca Adrian Ţuţuianu şi colaboratorii să numească un preşedinte executiv la Chindia, post rămas vacant după demisia lui Mihai Neguţ, din urmă cu o lună şi jumătate.

„Putem vorbi despre orice subiect doriţi, dar nu despre Chindia. Am încheiat acest subiect şi punct, nu mai mă interesează”, a fost reacţia scurtă a fostului preşedinte, adus la echipă în locul lui Ion Crăciunescu.

Chiar dacă s-a speculat că nea Nelu ar putea reveni la Chindia, e foarte puţin probabil, clubul fiind prăbuşit financiar şi fără forţă să mai susţină un salariu consistent. În condiţiile date, nici Ionel Dănciulescu şi nici Tibi Rădulescu nu au acceptat propunerea CJD de a prelua postul de preşedinte, moment din care au apărut doar zvonuri şi nimic concret. Nici măcar Gică Popescu nu s-a mai implicat în numirea unui nou preşedinte, lăsând conducerea judeţului să aleagă un om pe acest post.

Gică amenință cu retragerea

Imediat după alegerile locale din luna iunie, Gică Popescu a anunţat într-o conferinţă de presă că nu se va mai implica financiar la Chindia, pasând responsabilitatea către autorităţile locale, care au alocat în această vară echipei 134.000 lei, bani care nu au acoperit nici măcar salariile pentru luna mai. Între timp, s-au acumulat şi alte datorii, către angajaţii clubului sau furnizori, situaţia devenind realmente disperată.

Într-o discuţie avută cu partenerii din proiect, „Baciul” le-a transmis că se va retrage de la Chindia, dacă până vineri nu vor rezolva problemele financiare existente, adică să lichideze toate datoriile şi să asigure un buget pentru noul sezon competiţional.

E limpede că Gică nu va mai da bani, iar Universitatea Valahia Târgovişte nu a făcut-o niciodată, salvarea putând veni de la Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Municipal. Cum primarul Gabriel Boriga a anunţat că va oferi sprijin, dacă o va face şi CJD, speranţele se leagă de răspunsul preşedintelui Adrian Ţuţuianu, anunţat pentru zilele următoare.

Mingea e în terenul CJD

Dincolo de atacurile la care suntem supuşi constant din partea publicaţiilor fostei puteri, obiectivul nostru rămâne acela de a-i convinge pe conducătorii CJD să sprijine activitatea fotbalistică, viitorul Chindiei fiind în acest moment în mâinile lor. Dacă nici ei nu vor găsi soluţii de finanţare şi de continuitate, atunci situaţia devine imposibilă, cu toată prezenţa în proiect a lui Gică Popescu.

Preşedintele Adrian Ţuţuianu a promis o schimbare în bine în sportul dâmboviţean, inclusiv la echipa de fotbal şi aşteptăm ca ea să se producă. A solicitat răbdare şi ceva timp, după care vom trage concluziile. Până atunci, Chindia va susţine astăzi, de la ora 11.00, un meci de pregătire pe terenul divizionarei C, Conpet Ploieşti, după ce a picat amicalul cu Dacia Mioveni.

Jucătorii au rămas în continuare exemplari, pregătindu-se cu multă seriozitate, mai degrabă sub comanda lui Silviu Dumitrescu, câtă vreme Stoican pleacă de la echipă cu săptămânile. Nu ne rămâne decât să aşteptăm o reacţie din partea conducerii CJD, care a anunţat prin vocea vicepreşedintelui Leonardo Badea, că nu ia în calcul desfiinţarea echipei. Între timp, reprezentanţii cluburilor din eşalonul secund speră să negocieze un preţ bun cu televiziunile, dorind să obţină câte 40.000 de euro pentru fiecare echipă.

Costin Mihai | costin.mihai@jurnaldedambovita.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial