3 mai 2024
Târgovişte – Gică, ce se întâmplă la Chindia?

Târgovişte – Gică, ce se întâmplă la Chindia?

Anunţată pentru vinerea trecută de Sorin Lungu, întâlnirea dintre Gică Popescu şi autorităţile locale nu a mai avut loc şi nici nu există certitudinea că se va mai produce ❚ „Subiectul fotbalistic Chindia este pe lista noastră de priorităţi, iar în prima parte a săptămânii vom ieşi cu o declaraţie de presă”, ne-a transmis vicepreşedintele CJD, Leonardo Badea, care a aşteptat revenirea din concediu a preşedintelui Adrian Ţuţuianu, cel care are ultimul cuvânt ❚ Evacuat din apartamentul pentru care clubul nu a plătit chiria pe ultimele două luni, antrenorul Flavius Stoican a părăsit echipa preţ de o săptămână, însă gestul lui nu a impresionat pe nimeni, provocând şi mai multă antipatie la nivel local ❚ Chindia trebuie să se reorganizeze urgent, iar CJD nu mai poate amâna numirea unui preşedinte local şi a unui nou şef de centru, care să dezvolte activitatea juvenilă în folosul copiilor din judeţ, viitorul acestei echipe

Anunţată pentru vinerea trecută de Sorin Lungu, întâlnirea dintre Gică Popescu şi autorităţile locale nu a mai avut loc. Vicepreşedintele Chindiei susţine că reprezentanţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa au transmis că nu mai pot onora această discuţie şi au amânat-o pentru una din zilele acestei săptămâni. Impresia este că vicepreşedinţii CJD, Leonardo Badea şi Gabriel Grozavu, au aşteptat revenirea din concediu a preşedintelui Adrian Ţuţuianu, în timp ce Sorin Lungu este, realmente, bulversat. „Nu ştim ce să mai credem despre aceste întâlniri amânate de la o zi la alta. Trebuia să avem o discuţie vineri cu vicepreşedinţii CJD, dar şi cu primarul oraşului, dar, din păcate, nu a mai avut loc. Conducătorii de la CJD au spus că nu pot veni, pentru că mai au probleme cu concediile, aşa că au amânat discuţia pentru una din zilele acestei săptămâni, dar nu ştiu exact când. Ne dorim să ne vedem cât mai repede, pentru că echipa este în suferinţă de la o zi la alta. E păcat că nu putem să ajungem la o înţelegere, atâta timp cât jucătorii şi antrenorii se prezintă la antrenamente şi fac toate sacrificiile ca echipa să meargă bine. S-a văzut că şi din ultimul amical s-a ieşit cu fruntea sus, după o victorie cu Ştefăneşti. Sperăm ca în cele din urmă să punem lucrurile pe picioare, pentru că noul sezon bate la uşă. De asemenea, trebuie să achităm fotbaliştilor şi antrenorilor salariile pe ultimele două luni. E păcat, echipa se prezintă bine, iar conducerea administrativă este la pământ. Atât eu, cât şi Gică Popescu avem încredere că putem ajunge la un punct comun cu şefii judeţului, pentru binele acestei echipe. Noi credem că situaţia se va remedia, iar echipa nu va ajunge în pragul desfiinţării”, ne-a declarat Sorin Lungu, vicepreşedintele clubului. Chiar dacă întâlnirea de vineri nu a mai avut loc, la stabilirea programului pentru noul sezon nu a participat nici un oficial al echipei târgoviştene.

Conducerea CJD anunță o declarație de presă

Curios este că reprezentanţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa nu cunoşteau foarte multe despre această întâlnire programată pentru vinerea trecută, în schimb vom avea zilele următoare o reacţie din partea conducerii instituţiei. „Eu nu am participat la o asemenea discuţie şi nici nu cred să fi avut loc. Aici nu se pune problema că vrem sau nu vrem să colaborăm cu cineva, totul se limitează la partea financiară. Aşteptăm să vină din concediu şi domnul preşedinte Adrian Ţuţuianu, pentru a ne consulta pe marginea subiectului şi pentru a lua o decizie, până nu este prea târziu. Amânarea debutul de campionat a venit foarte bine, altfel erau probleme şi mai mari”, a declarat Gabriel Grozavu pentru „Jurnal de Dâmboviţa”, completat de Leonardo Badea, celălalt vicepre şedinte al CJD. „Nu a avut loc nici o discuţie cu domnul Gică Popescu şi cel mai corect este să aşteptăm revenirea din concediu a preşedintelui Adrian Ţuţuianu. Subiectul fotbalistic Chindia este pe lista noastră de priorităţi, iar în prima parte a săptămânii vom ieşi cu o declaraţie de presă, în care veţi afla multe răspunsuri legate de acest proiect”. Leonardo Badea ne-a declarat săptămâna trecută că CJD nu ia în calcul desfiinţarea Chindiei şi că va face tot posibilul ca echipa să îşi continue activitatea.

Priorități: un președinte local și un nou șef de centru!

Evacuat din apartamentul pentru care clubul nu a plătit chiria pe ultimele două luni, antrenorul Flavius Stoican a părăsit echipa preţ de o săptămână, însă gestul lui nu a impresionat pe nimeni, provocând şi mai multă antipatie la nivel local. Fostul dinamovist locuieşte acum în campusul universitar, alături de fotbaliştii din afara judeţului, pe care speră să-i supravegheze mai bine. În ciuda succesului din amicalul cu Ştefăneşti (2-1), jocul echipei mai degrabă a dezamăgit, fotbaliştii fiind derutaţi, blazaţi şi nervoşi, din cauza incertitudinii şi sărăciei care domină clubul. Portarul Sebastian Omuţ a revenit la echipă, iar Cosmin Negoescu aşteaptă o îndreptare a situaţiei, evitând să semneze cu un alt club. La meciul de vineri nu a fost prezent nici măcar vicepreşedintele Sorin Lungu, care nu a mai trecut de multişor pe la echipă, la fel şi Gică Popescu. Chindia trebuie să se reorganizeze urgent, iar CJD nu mai poate amâna numirea unui preşedinte local şi a unui nou şef de centru, care să dezvolte activitatea juvenilă în folosul copiilor din judeţ, viitorul acestei echipe. Până acum, interesul s-a concentrat pe grupa juniorilor A, unde activau puştii aduşi de la şcoala lui Gică, în timp ce restul nu a contat, trăind umilinţe greu de suportat pentru un club cu pretenţiile Chindiei, care a cheltuit sezonul trecut 5 miliarde lei vechi cu acest centru, unde Ţâcă Zamfir are un salariu de 1.000 de euro. Nu doar Chindia are probleme mari în această serie, unde FCM Bacău şi CS Buftea au şanse foarte mici să continue, Callatis Mangalia va apela mai degrabă la juniori, iar Sportul Studenţesc nu şi-a plătit jucătorii de opt luni. Săptămâna aceasta se vor negocia şi drepturile de televiziune, iar fiecare echipă din Liga a II-a ar putea să primească cel puţin 40.000 de euro.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro || Ionuț Parghel

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial