29 martie 2024
Târgovişte – Eveniment de excepţie la  Complexul Muzeal  „Curtea Domnească”

Târgovişte – Eveniment de excepţie la Complexul Muzeal „Curtea Domnească”

A IX-A EDIŢIE A „NOPŢII MUZEELOR”, UN SUCCES PENTRU COMPLEXUL NAŢIONAL MUZEAL CURTEA DOMNEASCĂ

Ajuns la cea de-a IX-a ediţie, evenimentul „Noaptea Muzeelor”, organizat la Târgovişte de Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” s-a bucurat sâmbătă, 18 mai 2013, de un real succes.

Anul acesta, programul s-a desfăşurat în mai multe locaţii ale Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească: Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Casa-Atelier „Gheorghe Petraşcu”, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie şi Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, intrarea fiind liberă.

„Noaptea albă a muzeelor” a adunat la Târgovişte un număr record de vizitatori: 8.099 de persoane au trecut pragul instituţiilor de cultură.

Pe lângă vizita în muzee, publicul prezent a participat şi la concertele susţinute de : corul de cameră “PRELUDIU” din Bucureşti, dirijor prof. Voicu Enăchescu şi corala “APASSIONATO”, dirijor prof. Florin Emil Nicolae Badea. Seara a fost completată de spectacolul susţinut de elevii Liceului de Arte „Bălaşa Doamna” din Târgovişte şi vizionarea de film istoric.

Prin diversitatea evenimentelor oferite, programul cultural Noaptea Muzeelor 2013 şi-a atins scopul, şi anume, creşterea gradului de acces şi de participare al tinerilor la evenimentele desfăşurate în cadrul muzeelor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial