25 aprilie 2024
Târgovişte – Băieţii deştepţi din consiliile de administraţie, PE FĂRAŞ!

Târgovişte – Băieţii deştepţi din consiliile de administraţie, PE FĂRAŞ!

“Probabil săptămâna viitoare vom convoca o şedinţă extraordinară. Încă lucrăm la proiectul ordinii de zi. Din păcate, am constatat că, deşi anul trecut în decembrie a intrat în vigoare o Ordonanţă de Urgenţă privind guvernanţa corporativă la societăţile comerciale aflate în subordinea Consiliului Local Municipal Târgovişte (Termica, Compania de Apă, Eco-Sal etc.), Primăria Târgovişte nu a înţeles să implementeze aceste măsuri care au influenţă directă cu privire la desemnarea organelor de conducere ale acestor societăţi comerciale.

Prin urmare, primul pas va trebui făcut în această direcţie, în implementarea acestei guvernări corporative, care în linii mari, înseamnă că autoritatea publică numeşte o comisie sau un expert care stabileşte nişte criterii pentru accederea în Consiliile de Administraţie sau în alte foruri de conducere de la nivelul întreprinderilor publice, adică a întreprinderilor care se află sub autoritatea Consiliului Local.

Este o legislaţie nouă care, din păcate, nu a fost implementată la nivelul municipiului Târgovişte. Este vorba despre implementarea Ordonanţei de Urgenţă 109/2011.

În funcţie de rezultatele care s-au obţinut la nivelul diferitelor societăţi, suntem obligaţi să luăm măsurile care se impun”, spune Cristian Stan, purtătorul de cuvânt al PSD Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial