7 mai 2024
Târgovişte – Aveau marfă cu emblemă, dar le lipseau actele de provenineţă

Târgovişte – Aveau marfă cu emblemă, dar le lipseau actele de provenineţă

În ziua de 20 aprilie 2012, lucrătorii Serviciului de Investigarea Fraudelor au organizat o acţiune pe linia respectării dreptului de proprietatea intelectuală, fiind ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 7000 lei

În ziua de 20 aprilie 2012, lucrătorii Serviciului de Investigarea Fraudelor au organizat şi executat o acţiune pe raza municipiului Târgovişte, pe linia respectării dreptului de proprietate intelectuală şi industrială şi a respectării regulilor generale de comerţ.

Cu această ocazie, poliţiştii au verificat 2 societăţi comerciale, fiind depistate mai multe produse purtând emblema şi inscripţia mărcilor „ DSQUARED”, „CHANEL”, „TOMMY HILFIGER”, „GUCII”, „ BURBERRY” pentru care administratorii celor două societăţi nu deţineau documente legale de provenienţă.

Poliţiştii au procedat la ridicarea bunurilor respective, urmând a fi prezentate titularului de drepturi în vederea stabilirii autenticităţii acestora. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90 alin. 1 lit. b din Legea 84/1998 privind protecţia mărcilor şi indicaţiilor geografice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial