28 aprilie 2024
Târgovişte – Amenzi la foc continuu! Vezi pentru ce au fost sancţionaţi şoferii

Târgovişte – Amenzi la foc continuu! Vezi pentru ce au fost sancţionaţi şoferii

Poliţiştii dâmboviţeni au desfăşurat un ansamblu de activităţi preventiv –reactive, pentru menţinerea unui climat de ordine, siguranţă civică şi disciplină rutieră pe raza municipiului Târgovişte, ocazie cu care au aplicat 71 de sancţiuni contravenţionale

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte, au organizat şi desfăşurat un ansamblu de activităţi preventiv-reactive, în sistem integrat, ce au avut drept obiectiv asigurarea unei prezenţe active a poliţiştilor în teren, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă civică şi disciplină rutieră.

La acţiune au participat 48 de poliţişti, fiind angrenate efective de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a fraudelor, investigaţii criminale şi intervenţie rapidă.

Poliţiştii angrenaţi în dispozitivele constituite au întreprins măsuri specifice atât pentru asigurarea unui climat de siguranţă pe raza municipiului Târgovişte, cât şi pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor, dar şi anticiparea eventualelor riscuri ce pot afecta climatul social în zona discotecilor, a barurilor, a locurilor de petrecere a timpului liber.

Efectivele de poliţie rutieră şi-au concentrat activităţile pe arterele de circulaţie unde s-au constatat încălcări repetate ale normelor rutiere sau exista riscul producerii unor evenimente rutiere.

Cu ocazia acţiunii, au fost aplicate 71 de sancţiuni contravenţionale, din care 51 pentru încălcări ale normelor rutiere, alte 17 sancţiuni la Legea 61/1991, valoare totală a amenzilor însumând 15 680 de lei.

Poliţiştii rutieri au depistat două persoane în timp ce conduceau mopede fără a deţine permise de conducere şi alţi doi conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţiştii rutieri au depistat în trafic doi bărbaţi, de 35 respectiv 61 de ani, în timp ce conduceau mopede fără a deţine permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele acestora, poliţiştii au întocmit dosare penale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Totodată, alte trei persoane au fost depistate de poliţişti pe D.N 71, în localitatea Buciumeni, în timp ce conduceau motociclete fără a avea montate plăcuţe cu numere de înmatriculare. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cele trei motociclete figurau în evidenţe ca fiind neînmatriculate, fiind întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped de art 85 alin. 1 din O.U.G 195/2002 R.

De asemenea, doi tineri au fost depistaţi de poliţişti la volanul autoturismelor, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice (0,86 şi 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat), pe raza localităţilor Dragodana şi Moreni.

Pe numele celor doi, poliţiştii au întocmit dosar panel pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice (art. 87 alin. 1 din O.U.G 195/2002 R)

Poliţia rutieră dâmboviţeană vă informează:

În conformitate cu articolul 20 din Noul Cod Rutier:

(1) Pentru a conduce pe drumurile publice autovehicule, tramvaie, tractoare folosite exclusiv la exploatările agricole şi forestiere sau maşini autopropulsate, conducătorii acestora trebuie să posede permis de conducere corespunzător.

(2) Permisele de conducere se eliberează pentru următoarele categorii de vehicule: AM, A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb sau Tv.

(4) Vârsta minimă pentru obţinerea permisului de conducere este de:

a) 16 ani impliniti, pentru categoriile de vehicule AM, A1 si B1; b) 18 ani impliniti, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E si Tr; c) 20 de ani impliniti, dacă persoana are o experienţă de cel puţin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 de ani impliniti, pentru motocicletele din categoria A; d) 21 de ani pentru categoriile de vehicule C, CE, D1 si D1E, precum si pentru triciclurile cu motor din categoria A; e) 24 de ani pentru categoriile de vehicule D, DE, Tb si Tv.”

În conformitate cu articolul 87 din Codul Rutier:

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial