10 mai 2024
Târgovişte: Ai văzut prea mulţi poliţişti pe străzi? Uite de ce

Târgovişte: Ai văzut prea mulţi poliţişti pe străzi? Uite de ce

Poliţiştii rutieri au acţionat pe linia prevenirii evenimentelor rutiere cauzate ca urmare a neacordării priorităţii de trecere pietonilor

În cadrul Campaniei naţionale „Alege Viaţa” şi în conformitate cu obiectivele propuse în “Programul de acţiune al Poliţiei Rutiere derulat în perioada 2012-2016 ” , poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi Biroului Rutier au organizat şi executat o acţiune preventivă pe raza Municipiului Târgovişte, pentru prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul acestei acţiuni poliţiştii au aplicat 44 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totala a acestora însumând 10 320 lei, din care 16 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi 23 pentru neîndeplinirea obligaţiei de a purta centura de siguranţă.

Totodată, ca urmare a abaterilor săvârşite, 17 conducători auto au rămas fără permise de conducere.

Poliţişti din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Voineşti au organizat şi executat o acţiune pe linia preveniriii şi combaterii accidentelor rutiere şi a sustragerilor de material lemnos.

În cadrul acţiunii au fost aplicate un număr de 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2560 lei.

Totodată, cu ocazia acţiunii, poliţiştii au depistat pe numitul G.M., de 46 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe D.J 702 B, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice (art. 87 din O.U.G 195/2002 R)

O acţiune similară au desfăşurat poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Valea Mare, fiind oprite în trafic pentru control 47 de autovehicule.

Ca urmare a nerespectării legislaţiei rutiere, poliţiştii au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1960 lei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial