Sala de şedinţe a forului judeţean, a găzduit cu prilejul Zilei Naţionale o şedinţă ordinară de consiliu judeţean, convocată de preşedintele Florin Popescu,
ce a debutat cu intonarea imnului naţional şi a avut pe ordinea de zi, un singur punct, respectiv proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 10.000 lei Asociaţiei Veteranilor de Război Dâmboviţa. Alături de consilierii judeţeni, la şedinţă au fost prezente mai multe personalităţi şi autorităţi locale. Amintim prezenţa ÎPS dr. Nifon, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Târgoviştei, primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, prefectul judeţului, reprezentanţi ai structurilor militare aparţinând Garnizoanei Târgovişte, veterani de război, şefii mai multor instituţii deconcentrate.
La solicitarea consilierilor, suma ce urma a fi aprobată pentru Asociaţia Veteranilor de Război a fost suplimentată cu încă 10.000 lei, iniţiativă îmbrăţişată de plen cu unanimitate de voturi, preşedintele CJD, Florin Popescu, făcând precizări despre posibilitatea acordării sumei de 20.000 de lei din bugetul consiliului judeţean: „Vă fac propunerea să alocăm încă 10.000 de lei, din capitolul de asocieri cu comunele din judeţul Dâmboviţa care nu au finalizat investiţiile începute şi să modificăm suma alocată veteranilor de război”.
Sprijinul acordat Asociaţiei Veteranilor de război va fi destinat susţinerii cheltuielilor necesare funcţionării acestei organizaţii, având în vedere activitatea importantă a acesteia în sprijinirea veteranilor de război, văduvelor veteranilor de război, familiilor acestora.
Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa le-a solicitat reprezentanţilor formaţiunilor politice din consiliu să transmită mesajul lor către dâmboviţeni, cu prilejul Zilei Naţionale.
În finalul şedinţei, Florin Popescu a făcut un apel ca toţi actorii politici locali să adopte o atitudine conciliantă, unicul scop al fiecăruia să fie acela de reprezenta cât mai bine interesele cetăţenilor: „De Ziua Unirii, ar trebui să învăţăm din istoria noastră, ar trebui să învăţăm lucrurile bune pe care le-am făcut şi ar trebui să ţinem cont şi de greşelile trecutului. Avem datoria de a-i sluji pe cei care ne-au ales, avem datoria de a nu întina memoria celor care s-au jertfit pentru ţara noastră şi aş vrea să propun tuturor partidelor politice, tuturor personalităţilor publice din judeţ, un moratoriu de pace, astăzi, de 1 Decembrie – Ziua Naţională, ca în luna decembrie, pe perioada Sărbătorilor de iarnă, să nu ne mai atacăm, să nu ne mai dezbinăm, să nu ne mai bârfim, să nu mai lansăm acuzaţii la adresa adversarilor, să nu ne mai denigrăm public, să construim împreună un judeţ puternic, un judeţ demn şi mândru, care a dat capitala ţării timp îndelungat”.
Tot astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, a fost prezent şi la manifestările organizate de Garnizoana Târgovişte, cu prilejul Zilei Naţionale a României. Acestea au inclus un serviciu religios, săvârşit de ÎPS dr. Nifon, arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei, precum şi un grandios ceremonial militar.
În alocuţiunea sa, Florin Popescu a mai ţinut să adauge:„1 Decembrie reprezintă ziua unităţii, ziua de suflet, Ziua Naţională a României. Trei simboluri are România, la care nu poate renunţa:Ziua Naţională, Steagul României şi Imnul de Stat. Târgoviştea, alături de Alba Iulia, reprezintă adevărate catedrale româneşti, monumente de românism,locuri unde s-a făcut istorie. Să nu uităm că, de aici, de la Târgovişte, a plecat prima dată unirea, prin domnitorul Mihai Viteazul, al cărui cap este depus la Mănăstirea Dealu. Totodată, să nu uităm, că de la Târgovişte au plecat: Mircea cel Bătrân, Vlad Ţepeş, Petru Cercel, Ion Heliade Rădulescu Vasile Alecsandri, Văcăreştii, şi că Târgoviştea a dat oameni de seamă şi astăzi: George Mihăiţă, Sorana Cârstea, Cornel Dinu şi alţi dâmboviţeni, de care ne simţim mândri. Mulţumesc tuturor acelora care au făcut ceva bun pentru judeţul Dâmboviţa şi, pentru că e Ziua Naţională, lansez un mesaj de unire şi solidaritate cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, tuturor dâmboviţenilor care doresc binele judeţului. Aş vrea să remarc aici, în faţa dumneavoastră, copiii prezenţi, viitorul ţării, nişte românaşi care merită toate aplauzele noastre alături de veteranii de război, care şi-au făcut datoria faţă de ţară. La Mulţi Ani!”