18 mai 2024

Târgoviște – Un pieton neatent a băgat în sperieți o șoferiță tânără!

accidIndisciplina pietonală, una dintre principalele cauze de producere a accidentelor de circulaţie

Poliţiştii din cadrul Poliţei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi că pe raza localităţii s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.

Din cercetări a reieşit că o tânără, de 26 de ani, din Sălcioara, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Independenţei din localitate, a acroşat şi accidentat uşor un bărbat, de 44 de ani, care se angajase în traversarea neregulamentară a părţii carosabile.

Tânăra a fost testată cu aparatul etilotest, în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, urmând a se stabili cu exactitate toate împrejurările evenimentului rutier.

 

Poliţia rutieră vine în sprijinul PIETONILOR cu o serie de reguli : 

 

-Pietonii sunt obligaţi să se deplaseze numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcţia lor de mers.

-Pietonii au prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule numai atunci când sunt angajaţi în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate si semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.

-Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzator, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

-Pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise, la culoarea roşie a semaforului destinat acestora sau nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia prin acel sector.

 

Se interzice pietonilor:

-Să se angajeze în traversarea drumului public atunci când se apropie un autovehicul cu regim de circulaţie prioritară care are în funcţiune semnalele speciale de avertizare luminoase şi sonore;

-Să traverseze partea carosabilă prin faţa sau prin spatele vehiculului oprit în staţiile mijloacelor de transport public de persoane, cu excepţia cazurilor în care există treceri pentru pietoni semnalizate corespunzător;

-Să prelungească timpul de traversare a drumului public, să se oprească ori să se întoarcă pe trecerile pentru pietoni care nu sunt prevăzute cu semafoare;

-Să traverseze drumul prin alte locuri decât cele permise;

 

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial