2 mai 2024

Târgovişte – Un copil, de 8 ani, lăsat nesupravegheat, rănit după ce a căzut dintr-o căruţă

fetic1ALEGE VIAŢA! Respectă regulile de circulație!

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au fost sesizați că pe raza localității s-a produs un accident de circulație, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din cercetări, a reieșit că un minor de 8 ani, care ar fi fost lăsat nesupravegheat într-un atelaj hipo, s-a dezechilibrat și a căzut, rănindu-se ușor.

De asemenea, un bărbat de 64 de ani, din Ciocănești, s-a dezechilibrat și a căzut de pe bicicletă.

Cele două victime au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea.

În ambele situații, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

accl4Polițiștii reamintesc conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să respecte regulile de circulație

Poliţia rutieră recomandă conducătorilor auto:

ALEGE VIAȚA ! Trafic rutier în siguranță, pe parcursul acestui sfârşit de săptămână

În acest weekend, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe principalele sectoare de drumuri naționale și judeţene, pentru asigurarea fluenţei traficului, combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

În cadrul activităţilor vor fi folosite autospecialele dotate cu sisteme de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

La activităţi vor participa şi efective de ordine publică, pentru a acorda sprijin colegilor de la rutieră.

Aşadar, le recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo şi de trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

www.mariusbuga.ro_images_pistolPoliţia dâmboviţeană atrage atenţia deţinătorilor legali de arme letale şi neletale supuse autorizării cu privire la obligativitatea prelungirii valabilităţii permisului de armă, înainte de expirarea acestuia

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Arme, Exlozivi şi Substanţe Periculoase au descoperit la domiciliul unui bărbat de 70 de ani, din Târgoviște, un pistol de autoapărare, supus autorizării.

În urma verificărilor efectuate a reieşit că, deşi valabilitatea permisului de port armă era expirată, acesta nu a predat arma la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.

Pe numele lui, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar arma descoperită a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, față de acesta a fost dispusă măsura anulării dreptului de port și folosire a armelor neletale supuse autorizării.

poliCercetat de poliţişti pentru încălcarea normelor rutiere

Poliţiştii din cadrul Secției nr. 11 Poliție Rurală Pucioasa au oprit, pentru control, pe raza localității Bezdead, un ansamblu de vehicule condus de un bărbat de 31 de ani.

Din verificări a reieșit că atât tractorul, cât și remorca nu erau înregistrate în circulație.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de punere în circulaţie ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii și tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate.

Acţiune a poliţiştilor din Titu

Poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Titu, în colaborare cu reprezentanţii unei societăți de distribuție a energiei electrice au organizat o acţiune pe raza de competență pentru prevenirea şi combaterea furturilor de energie electrică.

Astfel, poliţiştii au constatat că 9 imobile erau racordate ilegal la reţeaua principală de distribuţie a energiei electrice, folosind instalații improvizate.

În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

De asemenea, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, în valoare de 1.000 de lei.

La acțiune au participat și efective de jandarmi.

pol1Indisciplina bicicliștilor, sancționată de polițiști

Polițiștii rutieri din Dâmbovița au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație produse ca urmare a abaterilor comise de bicicliști.

Astfel, au fost aplicate 653 de sancțiuni contravenționale bicicliștilor, dintre care 33 celor care se deplasau pe bicicletă deși consumaseră alcool.

Cei mai mulți dintre aceștia au fost sancționați pentru neechiparea corespunzătoare și pentru neefectuarea semnalelor specifice la schimbarea direcției de mers.

Polițiștii rutieri atrag atenția celor care se deplasează cu bicicleta cu privire la o serie de reguli:

Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător.

Când circuli pe bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!

Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.

Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic.

Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul.

La schimbarea direcţiei de mers, chiar daca ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta!

Circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul.

Nu circula cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice!

Poartă cască de protecţie. Îți poate salva viața.

Circulând cu bicicleta, nu te agăța de vehicule aflate în mers.

Copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă de un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcție cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial