18 mai 2024

Târgovişte – Proiectul „ ATENŢIE! E VIAŢA TA!”, la final

dincoloCOMUNICAT DE PRESĂ

 Proiectul „ ATENŢIE ! E VIAŢA TA!”, la final

În perioada septembrie 2014 – iunie 2015, la nivelul unităţilor de învăţământ de pe raza judeţului Dâmboviţa, a fost implementat Proiectul de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor „ATENŢIE ! E VIAŢA TA !”.

Acest proiect s-a derulat la iniţiativa structurii de prevenire a criminalităţii, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Universitatea VALAHIA Târgovişte şi Organizaţia „SALVAȚI COPIII”.

Cele 98 de activităţi educativ-preventive au avut ca benefeciari aproximativ 3.000 de elevi, 200 cadre didactice şi 75 de studenţi.

Obiectivele proiectului au constat în informarea copiilor şi profesorilor cu privire la elementele caracteristice ale violenței, pericolele utilizării internetului, cauzele şi factorii favorizanţi traficului de persoane, delincvența juvenilă și măsuri pentru reducerea riscului de victimizare, precum şi consolidarea parteneriatului poliţie-scoală-elevi, în vederea dezvoltării procesului educaţional.

La sediul Centrului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, a avut loc activitatea de premiere a elevilor, studenţilor şi cadrelor implicate în derularea proiectului.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial