8 mai 2024

Dâmboviţa – Poliţia şi RAR, 467 de sancţiuni pentru starea tehnică a maşinilor!

rardAcţiune pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor

În perioada 12 – 13 iunie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii de la rutieră, împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român, au acţionat în trafic, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Echipele de control au verificat 420 de autovehicule, dintre care 13 motociclete și mopede, 111 destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone, 267 destinate transportului de persoane cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri şi 29 destinate efectuării transportului în regim de taxi.

Au fost controlate, în special, buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie a autovehiculelor, a instalaţiei de iluminare şi semnalizare, precum şi reglajul acesteia.

De asemenea, poliţiştii au verificat concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii.

În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 467 de sancţiuni contravenţionale, din care 4 pentru defecţiuni sau modificări la sistemul de evacuare, 6 pentru noxe poluante peste limitele legal admise, 3 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi 3 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare.

Totodată, au fost constatate 9 infracţiuni, dintre care 6 la regimul rutier.

Au fost reţinute 15 permise de conducere şi au fost retrase 25 certificate de înmatriculare.

În cazul unui autovehicul care reprezenta un pericol pentru siguranţa circulaţiei s-a dispus măsura imobilizării acestuia, iar faţă de un conducător auto care efectua transport de persoane în mod ilegal a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului, pe o perioadă de 6 luni.

Pentru siguranța călătoriilor dumneavoastră, poliţiştii recomandă:

Atenţie la data de expirare a inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului dumneavoastră! Riscaţi enorm dacă circulaţi cu defecţiuni ale mecanismului de frânare, ale sistemului de direcţie, precum şi a instalaţiei de iluminare și semnalizare.

Verificați valabilitatea poliţei de asigurare obligatorie pentru răspundere civilă auto!

Drum bun!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial