Dum. sept. 8th, 2024

Polițiștii dâmbovițeni continuă acțiunile în sistem integrat, pentru siguranța comunității

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile organizate pentru creșterea gradului de siguranță în segmentul stradal, descurajarea și sancționarea comportamentelor de tip violent și antisocial, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea consumului de alcool și substanțe interzise.

Astfel, în urma activităților desfășurate în sistem integrat, împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița și polițiști locali, au fost legitimate 347 de persoane și controlate 257 de autovehicule, fiind organizate 8 acțiuni punctuale.

Pentru abaterile de natură contravențională constatate, polițiștii au aplicat 250 de sancțiuni, în cuantum de 53.665 de lei.

Totodată, polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 13 permise de conducere (2 permise pentru consumul de alcool și 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză) și au retras 5 certificate de înmatriculare.

În plus, pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, polițiștii au testat 66 de conducători auto.

Astfel de acțiuni, care au ca scop menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, vor continua și în acest sfârșit de săptămână.