7 mai 2024
Târgoviște – Polițiști cu suflet de copii!

Târgoviște – Polițiști cu suflet de copii!

desenasfCOMUNICAT DE PRESĂ

Poliţiştii dâmboviţeni, alături de copii !

Poliţiştii din cadrul Centrului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi efective de la rutieră au desfăşurat o serie de activităţi pentru a sărbători alături de preşcolari „ Ziua Internaţională a Copilului”.

Astfel, începând cu ora 10:00, pe strada Bulevardul Regele Carol I, peste 200 de preşcolari şi şcolari au fost implicaţi în activităţi educative, pe teme rutiere, respectiv desene pe asfalt şi concursuri de biciclete.

Copiii au executat desene având ca teme ilustrarea unor noţiuni specifice circulaţiei rutiere : pietoni, biciclişti, drumul public şi indicatoare  rutiere.

De asemenea, pe parcursul activităţilor, poliţiştii le-au explicat copiilor necesitatea cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie.

Aceştia au fost informaţi cu privire la modul de folosire a părţii carosabile,  fiind îndrumaţi să traverseze strada pe trecerea pentru pietoni sau prin alte locuri permise ori marcate corespunzător.

Totodată, copiilor le-a fost explicată necesitatea respectării culorilor semaforului electric şi a indicatoarelor rutiere.

Activităţile desfăşurate de poliţişti au avut drept scop transformarea copiilor în cetăţeni responsabili şi conştienţi de riscurile pe care le implică nerespectarea regulilor de circulaţie.

La finalul activităţilor, cei mici au fost premiaţi cu diplome şi dulciuri.

La mulţi ani, de 1 iunie !

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial