20 aprilie 2024
Târgovişte – Peste o sută de salvatori şi voluntari au donat sânge oamenilor suferinzi

Târgovişte – Peste o sută de salvatori şi voluntari au donat sânge oamenilor suferinzi

9Campania Salvează o viață alături de jandarmii dâmbovițeni! Donează sânge!” la final

S-a încheiat a III-a ediție a campaniei de sensibilizare a cetățenilor cu privire la importanța donării de sânge cu motto-ul Salvează o viață alături de jandarmii dâmbovițeni! Donează sânge!”

Peste 100 de jandarmi, angajaţi ai ISU Basarab I Dâmboviţa şi cetăţeni voluntari s-au alăturat campaniei, prin acest gest încercând să determine cât mai multe persoane să ia atitudine şi să conştientizeze că prin sângele donat pot salva viețile mai multor oameni aflați în suferinţă.

Acţiunea inițiată de Jandarmeria Dâmbovița în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița s-a desfăşurat în perioada 22 24 mai a.c., în contextul nevoii reale de sânge pentru transfuzii din spitalele din România, pentru conştientizarea cetăţenilor cu privire la importanţa şi beneficiile donării de sânge, precum şi pentru completarea stocului sanguin local.

Informaţii suplimentare:

În luna aprilie a.c., Jandarmeria Română a încheiat cu Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională un protocol de colaborare care are ca scop relaizarea în comun a unor campanii de donare de sânge.

În anul 2017, la nivelul Jandarmeriei Dâmboviţa au avut loc primele 2 ediții ale campaniei de donare de sânge cu acest motto și peste 150 de jandarmi şi cetăţeni voluntari au dat dovadă de solidaritate faţă de semeni prin gestul făcut. Acțiunile s-au desfășurat în contextul rezolvării crizei acute de sânge de la nivel local

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL IJJ DÂMBOVIŢA

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial