18 aprilie 2024
Târgovişte – „Marşul pentru viaţă, 2016 – Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”

Târgovişte – „Marşul pentru viaţă, 2016 – Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”

marsv   Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, sâmbătă, 26 martie 2016, s-a desfășurat, la Târgoviște, „Marşul pentru viaţă, 2016 – Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”, organizat în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români, filiala Târgovişte, Asociaţia ProVita, filiala Târgovişte și Asociația Părinți pentru Ora de Religie, filiala Dâmbovița. La eveniment au participat studenți ai Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, elevi ai Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur, elevi și profesori de religie de la școlile din municipiu, precum și tineri de la parohiile din Târgoviște.
Marșul a pornit de la statuia lui Mihai Viteazul, din fața Catedralei din Târgoviște, şi a continuat pe traseu Parcul Mitropoliei-Complexul Mondial – Platoul Prefecturii – Parcul Mitropoliei – Catedrala Mitropolitană.
Pc. Pr. dr. Ionuț GHIBANU, Vicar Eparhial, a dat citire mesajului Înaltpreasfinției Sale, care a dorit să evidențieze faptul că viața este bunul cel mai de preţ oferit nouă de Dumnezeu, de aceea, avem datorita de a o proteja, alături de familie și valorile fundamentale ale neamului și credinței noastre.
Precizăm că această manifestare a fost organizată în peste 100 de oraşe din România şi Republica Moldova şi doreşte să sprijine valorile familiei tradiţionale, creştine şi româneşti.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial