29 martie 2024
Târgovişte – La mulţi ani Armatei Române!

Târgovişte – La mulţi ani Armatei Române!

armataZiua de 25 octombrie a fost marcată la Garnizoana Târgovişte printr-un ceremonial militar-religios, urmat de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Cimitirul de Onoare Românesc.

Din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a fost prezent secretarul judeţului, Ivan Vasile Ivanoff.

La eveniment, au mai participat: Antonel Jîjîie – prefectul judeţului, Florina Mureşan – subprefectul judeţului, parlamentarii Adrian Ţuţuianu, Titus Corlățean, Claudia Gilia, Corneliu Ştefan, Oana Vlăducă, Dumitru Lupescu, reprezentanţi ai Primăriei Târgovişte, Garnizoanei, Jandarmeriei, Arhiepiscopiei Târgovişte, Ministerului Apărării, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa, numeroşi elevi.

Manifestările au continuat la Curtea Domnească din Târgovişte, unde au fost rostite alocuţiuni din partea autorităţilor locale şi judeţene, participanţii fiind invitaţi să viziteze expoziţia de tehnică militară şi armament organizată cu această ocazie în incinta complexului muzeal.

Ivan Vasile Ivanoff, secretarul judeţului Dâmboviţa a transmis mesajul preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea: „Ziua de astăzi este ziua tuturor celor care își dedică viața unui țel suprem – apărarea națională. Este un angajament măreț, dificil și plin de primejdii, pe care și l-au asumat zeci de mii de patrioți pentru liniștea noastră, a milioane de români.

Pentru alegerea făcută, vă datorăm infinit respect și nemărginită mulțumire. Nu vom uita niciodată faptul că, indiferent de vremuri, îndatorirea dumneavoastră a purtat un singur nume – România, la fel cum nu vom uita niciodată că, în spatele fiecărui militar al Armatei Române, vom regăsi vieți, destine și familii îngrijorate, dar – cel mai mult – vom regăsi eroi.

Cu toții știm și istoria ne confirmă faptul că ați fost eroi atunci când ați contribuit la întregirea statului național român și ați eliberat orașele Carei și Satu Mare de sub dominația trupelor ungare hortyste. Ați fost eroi atunci când ați ieșit învingători și ați continuat să luptați pentru înlăturarea ocupației Germaniei naziste asupra teritoriilor Ungariei și Cehoslovaciei. Ați fost eroi de fiecare dată când ați plecat să vă îndepliniți misiunea și veți rămâne eroi în fiecare zi a vieții dumneavoastră. Este un statut pe care cu greu l-ați dobândit, dar care nu se pierde niciodată.

Datorită curajului pe care l-ați așezat mai presus de temeri, românii au devenit mai puternici, valorile și simbolurile vitejiei acestui popor au căpătat renume, iar națiunea a triumfat.

Datorită Armatei Române, România e mai sigură!

În amintirea tuturor celor care au păstrat, de-a lungul timpului, acest sentiment de sacrificiu, vă mulțumim și vă dorim succes în misiunea de apărare a țării și multă sănătate! La mulți ani!”

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Judeţean Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial