4 mai 2024

Târgovişte – HAOS TOTAL pe centură!

centurat„La Centură riscul este maxim… Din păcate, firma care a venit acum nu reuşeşte să facă nimic, dacă nu se lucrează nici săptămâna asta, va trebui luată o decizie, dar cauza nu este de astăzi…

Pe 23 august 2012 trebuia terminată Centura, iar vina aparţine în exclusivitate celor care au condus Primăria, vechii conduceri.

Cristi Stan  a încercat să facă o adjudecare, am zis decât nimic mai bine să dăm la ăia care au venit, dar se pare că nu au capacitate.

Le va face plângere penală, pentru că au făcut niş- te declaraţii că au 20 milioane lei disponibile ca să finanţeze lucrările, dar se pare că nu au nimic.

Au zis că au suportul unei firme din Bulgaria care, din verificările făcute părea a fi în regulă, dar probabil că a fost doar un suport pe hârtie ca să se poată califica la licitaţie.

Sunt mai multe firme pe aici care discută cu ei să lucreze în subantrepriză, dar dacă nu se mişcă nimic, va trebui să luăm o decizie. Decizia nu o s-o iau eu, ci Consiliul Local Municipal.

Nici Cristi Stan nu poate să ia o decizie de unul singur, pentru că sunt implicaţii colosale din punct de vedere financiar.

Până acum nu s-a lucrat mai nimic. Acum mai avem de lucru septembrie, octombrie şi poate ceva din noiembrie şi ar trebui să terminăm proiectul ăsta până în luna iunie 2016, pe banii Primăriei, ce nu se face până la sfârşitul lui decembrie.

Dacă nu terminăm până în iunie, trebuie să dăm toţi banii înapoi. Astăzi, dacă am rezilia contractul, va trebui să dăm toţi banii înapoi.

În niciun caz nu mai este timp de o nouă procedură de achiziţie. Ca să faci asta trebuie să o publici în jurnalul Comunităţii Europene şi îţi trebuie 60 de zile numai pentru publicare. Este imposibil…

Nu vreau să mă bag unde nu-i treaba mea, dar m-am consultat cu Cristi Stan, cu Liviu Stoica…

Miercuri va veni la Târgovişte şi domnul Liviu Muşat pentru problemele care ţin de implementarea proiectului cu finanţare europeană.

Repet, problema este la cei care au adjudecat şi vă aduc aminte că în 2012 trebuia să fie gata şi nu a fost gata, au stat un an şi jumătate să rezilieze contractul cu CAST, lucru care putea fi făcut într-o lună de zile; în 2012, au adjudecat din nou lui TEHNOLOGICA RADION a domnului Bernea, prietenul lui Traian Băsescu şi al doamnei Udrea, nici firma aceasta nu a fost în stare să prezinte garanţii, nu s-a încheiat contractul şi suntem practic la a patra procedură de achiziţie, când Cristi Stan nu mai avea altă soluţie decât să o dea cui a venit, dacă îndeplinea un minim de condiţii.

Pe hârtii le îndeplinea, practic – se vede că nu au capacitatea să implementeze proiectul”, a semnalat Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial