29 martie 2024

Târgovişte – Garda forestieră vrea să pună hoţii pe fugă!

www.mariusbuga.ro_images_padure2„Foarte mulți primari au ridicat problema tăierilor ilegale, fiecare particularizând de cum se taie sau nu se mai taie în zonele pe care le reprezintă.

Le-am spus clar că săptămâna aceasta printr-o Hotărâre de Guvern se va aproba și va începe să funcționeze efectiv Garda Forestieră.

Știm foarte bine că tăierile ilegale în România, anual, au fost la aproximativ 8,8 milioane de metri cubi. Este un lucru inacceptabil și de aceea am și adus această problemă, iar în urma dezbaterilor publice, Guvernul României a aprobat înființarea Gărzii Forestiere.

Remunerația acestor inspectori silvici va fi exact la nivelul de salarizare al inspectorilor fiscali, angajații ANAF-ului.

Deci, sper ca în acest domeniu, și prin implementarea și buna funcționare a Gărzii Forestiere, tăierile din România să fie stopate, iar funcționarea în continuare și punerea în concordanță a radarului pădurii cu implementarea sumarului să nu ducă la altceva decât la a pune în conformitate, ca să nu zic în obligativitate, a tuturor celor care taie pădurea atât cât trebuie, conform normelor, normativelor și Codului Silvic în vigoare”, a declarant, la Târgoviște,Grațiela Gavrilescu,  ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial