20 aprilie 2024
Târgovişte – FESTIVALUL – CONCURS NAŢIONAL „ILEANA SĂRĂROIU”, ediţia a III – a

Târgovişte – FESTIVALUL – CONCURS NAŢIONAL „ILEANA SĂRĂROIU”, ediţia a III – a

ileanasaCentrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa vă invită, în perioada 21-22 noiembrie 2015, la FESTIVALUL – CONCURS NAŢIONAL „ILEANA SĂRĂROIU”, ediţia a III – a, care se va desfăşura la Liceul de Artă „Bălaşa Doamna” din Târgovişte.

Concursul, în cadrul căruia fiecare concurent va prezenta două melodii – o doină sau o baladă ( fără acompaniament) şi un cântec cu acompaniament orchestral, îşi doreşte să creeze cadrul necesar lansării profesionale a tinerilor elevi şi absolvenţi ai şcolilor populare de arteși a altor unități de învățământ vocațional – artistic şi, de asemenea, îşi propune cultivarea interesului tinerilor interpreţi pentru cântecul popular, pentru culegerea cântecelor vechi şi preluarea lor în repertoriile proprii, prin interpretarea în stil personal.

Programul festivalului:

– Sâmbătă, 21 noiembrie 2015, ora 17:00, are loc deschiderea concursului, urmată de un recital susţinut de îndrăgita interpretă de muzică populară Emilia Dorobanţu.

– Duminică, 22 noiembrie 2015, ora 17:00, are loc festivitatea de premiere, urmată de un moment artistic susţinut de solista de muzică populară Olguţa Berbec.

În ambele seri, vor evolua pe scena festivalului: Ansamblul „Ciuleandra” şi Ansamblul folcloric „Flori Dâmboviţene”.

Compartimentul Comunicare al

Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial