7 mai 2024

Târgovişte – Femeie, de 75 de ani, accidentată pe trecerea pentru pietoni. Şoferul a fugit de la faţa locului

accp6ALEGE VIAŢA! RESPECTĂ REGULILE DE CIRCULAŢIE!

Pe raza municipiului Târgoviște a fost înregistrat un accident de circulație, soldat cu vătămarea corporală ușoară a unei persoane.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că un conducător auto de 52 de ani, în timp ce efectua manevra de mers înapoi, a acroșat și accidentat ușor o femeie de 75 de ani, din Iedera, care traversa strada în mod regulamentar.

După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiştilor.

Pe numele celui în cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie”.

Vă informăm că, în perioada ianuarie-iunie a.c., neacordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor angajați regulamentar în traversarea drumului public a constituit una dintre principalele cauze generatoare de accidente de circulație.

Astfel, în perioada de referință, ca urmare a nerespectării acestor reguli s-au înregistrat 45 de accidente rutiere, dintre care 8 au fost grave.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, se interzice efectuarea manevrei de mers înapoi în următoarele situații:

– în locurile în care este interzisă întoarcerea vehiculelor, cu excepția drumurilor cu sens unic;

– pe o distanţă mai mare de 50 m;

– la ieşirea de pe proprietăţi alăturate drumurilor publice.

În locurile în care mersul înapoi este permis dar vizibilitatea în spate este împiedicată, vehiculul poate fi manevrat înapoi numai atunci când conducătorul acestuia este dirijat de cel puţin o persoană aflată în afara vehiculului.

Mersul înapoi cu autovehiculul trebuie semnalizat cu lumina sau luminile speciale din dotare. Se recomandă dotarea autovehiculelor şi cu dispozitive sonore pentru semnalizarea acestei manevre.

Recomandările polițiștilor de la rutieră pentru conducătorii auto:

Circulați cu atenție sporită și o viteză redusă în apropiere de trecerea pentru pietoni, în zona unităților de învățământ, a obiectivelor social-culturale sau a instituțiilor publice, unde se observă un flux important de pietoni.

Respectați-vă partenerii de drum! Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea părții carosabile!

De asemenea, în cazul în care sunteți implicați într-un accident rutier sunaţi prin apelul unic de urgenţă 112 pentru a anunţa accidentul.

Dacă nu sunt victime, după îndepărtarea mașinii de pe carosabil, încercaţi să ajungeţi la cea mai apropiată unitate de poliţie în vederea întocmirii actelor de constatare.

Dacă sunt victime, așteptați venirea echipajului de poliţie, a ambulanţei și a serviciului de descarcerare, dacă este cazul. Încercaţi să acordaţi primul ajutor victimei. De asemenea, în această situaţie, nu mutaţi mașina de pe carosabil!

Ceilalţi participanți la trafic, în cazul în care observă un accident, trebuie să oprească pentru a acorda primul ajutor victimei!

Cei implicaţi nu au voie să părăsească locul accidentului.

Părăsirea locului accidentului constituie infracțiune!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial