28 martie 2024
Târgoviște – Eveniment dedicat Unirii Principatelor Române

Târgoviște – Eveniment dedicat Unirii Principatelor Române

unire“UNIREA PRINCIPATELOR ROMANE

Poporul român a cunoscut multe momente cruciale în destinul său.
O istorie zbuciumată nici nu se putea lipsi de astfel de clipe de cotitură.
Fără doar și poate, în acest destin muncit, 24 ianuarie înseamnă o stea foarte strălucitoare. Ce s-a întâmplat atunci poate părea astăzi irepetabil ca gest de voință, de unitate, de depășire a unor standarde. Românii de atunci, elite sau oameni simpli, au oferit cel mai curat și sclipitor gest de înțelepciune al epocii, act patriotic prin excelență, trecând peste toate interesele lor personale mai mult sau mai puțin însemnate, trecând linii care-i separau în numele unui singur obiectiv: unirea peste Milcov.
Astăzi, repet, gestul poate părea incredibil, în contextul în care asistăm la provocări dintre cele mai ciudate, care determină vrajbă, dezbinare.
Tocmai de aceea, e de datoria noastră să privim către românii de la 1859, către Alexandru Ioan Cuza și să-i rugăm să ne împărtășească același spirit. Spiritul care a făcut posibil actul de naștere al României moderne, cu o haină curată și frumoasă a civilizației europene.
Clipa lor de atunci ar trebui să ne dicteze clipele noastre de astăzi și de acum înainte!”, a declarat primarul Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial