10 mai 2024

Târgovişte – Arme deţinute în afara legii!

sock.ro_images_pistol1Acţiune a poliţiştilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase

Poliţiştii specializaţi în domeniul armelor, explozivilor şi substanţelor periculoase au desfăşurat o acţiune pe linia verificării respectării prevederilor legale referitoare la regimul armelor şi muniţiilor.

Astfel, poliţiştii au constatat că un bărbat, de 35 de ani, din Târgovişte, nu a depus arma, deţinută legal, la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea valabilităţii permisului de port armă.

Pe numele acestuia, s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii prev. şi ped. de art. 342 alin. 6  din Codul Penal, respectiv de „ nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă”.

De asemenea, au fost depistaţi alţi doi bărbaţi, ambii de 30 de ani, în timp ce deţineau la domiciliu arme fără a fi păstrate în condiţiile pervăzute de lege.

Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional în conformitate cu prevederile Legii 295/2004, iar ca măsură complementară s-a dispus anularea dreptului de port şi folosire a armelor letale şi neletale.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial