4 mai 2024

Târgovişte – Afaceri NECURATE cu petarde!

www.mariusbuga.ro_images_pocnitoriPeste 9000 de articole pirotehnice, indisponibilizate de poliţiştii dâmboviţeni

În ziua de 30 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au continuat acţiunile pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Activităţile au constat în controale atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor sau a centrelor comerciale, ocazie cu care poliţiştii au verificat legalitatea operaţiunilor cu astfel de produse, desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 9244 de articole pirotehnice, a căror deţinere şi comercializare este interzisă.

Exemple :

În urma controlului efectuat la o societate comercială, a reieşit că agentul economic desfăşoară activităţi cu obiecte pirotehnice prin intermediul unui punct de lucru amplasat în alt spaţiu decât cel pentru care a fost autorizat.

În cauză, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 5340 de articole pirotehnice, din clasa I.

De asemenea, se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a administratorului societăţi. 

Alte patru persoane au fost depistate în timp ce comercializau în zona pieţelor din Târgovişte circa 3 000 de produse pirotehnice, din clasele a II a şi a III a.

Faţă de acestea, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii de infracţiuni în conformitate cu prevederile Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Poliţia dâmboviţeană vă recomandă:

Folosiţi cu multă atenţie articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii nedorite ori vătămări corporale care ar putea să umbrească frumuseţea sărbătorilor de iarnă.

Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase. Folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în ceea ce ţine de respectarea condiţiilor esenţiale de securitate.

Produsele obţinute în rezultatul arderii acestora pot influenţa dăunător mediul ambiant. Înainte de a folosi produsele pirotehnice, studiaţi atent instrucţiunile şi măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial