26 aprilie 2024

Târgoviște – A picat Bac-ul după ce a fost prins cu telefonul în sală!

sock.ro_images_bac2011În ultima zi a probelor scrise din cadrul examenului naţional de bacalaureat sesiunea de toamnă, proba la alegere a profilului şi specializării, un candidat de la Centrul de examinare Liceul „C. Brâncoveanu” din Târgovişte a fost eliminat.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct, prof. Cristina Stroe, candidatul respectiv susţinea proba la disciplina Geografie şi a fost surprins cu telefonul în sală. „A fost singurul incident înregistrat pe parcursul probelor scrise din cadrul examenului naţional de bacalaureat sesiunea august-septembrie”, a declarat, pentru Jurnal de Dâmbovița, prof. Cristina Stroe, inspector general adj.

Pentru sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat 2017 sunt înscrişi 1041 candidaţi, 620 din seria curentă şi 421 din seriile anterioare. Candidaţii eliminaţi din examen nu se vor mai putea înscrie în următoarele două sesiuni În perioada 25-31 august, conform Calendarului de examen, vor avea loc probele orale.

Astfel, în perioada 25-28 august, candidaţii (620) vor susţine proba orală de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), pe 29 şi 30 august va avea loc proba orală de evaluarea competenţelor digitale (proba D), ultima probă orală fiind programată în perioada 30-31 august, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Pe data de 1 septembrie se vor afişa primele rezultate, până la ora 16.00 şi se vor putea depune contestaţii, rezolvarea acestora fiind prevăzută pentru perioada 2-5 septembrie, rezultatele finale urmând să fie comunicate pe 6 septembrie. Potrivit metodologiei, candidaţii eliminaţi din examen nu se vor mai putea înscrie în următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului. În sesiunea de vară a examenului de bacalaureat, promovabilitatea a fost de 64,67%.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial