10 mai 2024
Târgovişte – A furat borsetele din faţa magazinului!

Târgovişte – A furat borsetele din faţa magazinului!

telrBănuit de furtul unor bunuri dintr-o societate comercială, identificat de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgoviște au fost sesizați de administratorul unui magazin din localitate cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras mai multe bunuri.

Acționând cu operativitate, polițiștii au identificat principalul bănuit în persoana unui bărbat de 35 ani, din Târgoviște.

În sarcina acestuia s-a reţinut că, în cursul aceleiași zile, ar fi sustras mai multe borsete expuse spre comercializare în fața magazinului, profitând de neatenția vânzătoarei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Faţă de bărbat, se continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de furt.

prevenActivități preventive în rândul elevilor

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat întâlniri interactive cu elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” din Târgoviște și ai Școlii Gimnaziale „Sfântul Nicolae” din Pietroșița.

Activitățile s-au derulat în cadrul programelor „Școala Siguranței Tedi” și „Atenție! E viața!” ce au ca scop prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și victimizării minorilor.

Școlarii au învăţat cum să aibă grijă de ei şi de bunurile familiei atunci când sunt singuri acasă, cum să reacţioneze atunci când cineva străin sună la ușă, cum să circule corect sau care sunt obiectele ce pot deveni periculoase dacă le folosesc pentru a se juca.

Totodată, polițiștii de la Serviciul Resurse Umane și de la Poliția Orașului Găești au participat la “Târgul Primăverii” organizat la nivelul Colegiului Național “Vladimir Streinu” în cadrul programului “Școala altfel”.

Polițiștii și-au promovat profesia, le-au prezentat liceenilor ofertele educaționale ale școlilor de învățământ ale M.A.I și le-au adresat sfaturi și recomandări utile pe linie de educație rutieră și combaterea infracțiunilor informatice.

rut1Acțiune a polițiștilor de la rutieră

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi cei de la Formaţiunea Rutieră Pucioasa au acționat pentru depistarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație .

În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 65 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G. 195/2002, în valoare de 13.715 lei, au reținut 6 permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.

Cercetat pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Corbii Mari au depistat un bărbat de 36 de ani, în timp ce conducea un moped pe raza localităţii Ungureni, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Din verificări, a reieşit că mopedul nu era înregistrat în circulaţie și avea aplicate plăcuțe cu numere de înregistrare false.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

sock.ro_images_pistol1Două persoane sunt cercetate pentru nerespectarea regimului armelor şi munițiilor

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Arme, Exlozivi şi Substanţe Periculoase au organizat o acţiune pe linia verificării respectării prevederilor legale privind armele şi muniţiile.

În cadrul acțiunii, polițiștii au depistat doi bărbați, de 54 și 63 de ani, în timp ce dețineau la domiciliu două pistoale de autoapărare, supuse autorizării.

În urma verificărilor efectuate a reieşit că, deşi valabilitatea permiselor de port armă era expirată, aceștia nu au predat armele la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.

Pe numele celor doi, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, iar armele și munițiile au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, faţă de aceștia s-a dispus şi măsura anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor.

www.mariusbuga.ro_images_muzeupolInspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița vă invită la Noaptea Europeană a Muzeelor, eveniment inițiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronat în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor.

Noaptea Europeană a Muzeelor, ajunsă la a treisprezecea ediție, este marcată și la nivelul Muzeului Poliției Române din Târgoviște.

Astfel, sâmbătă, 20 mai, în intervalul orar 18.00-24.00, Muzeul Poliției Române va fi deschis publicului, iar intrarea va fi gratuită.

Vizitatorii vor avea posibilitatea să se bucure de expoziţia permanentă a muzeului care surprinde evoluția Poliției Române de la începutul secolului al XVIII-lea până în prezent și relațiile de colaborare și prietenie dintre această instituție și cea din alte țări.

De asemenea, poate fi vizitată și expoziția temporară “Arme albe și de foc confiscate de la infractori”.

Vă așteptăm cu drag!

Lecții de siguranță rutieră, susținute de structura de prevenire a criminalității

În perioada 15-17 mai 2017, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au vizitat elevii de la școlile gimnaziale din Dragodana, Picior de Munte și Păuna pentru a susține lecții pe linie de siguranță rutieră.

Prin activități interactive – discuții, desene și filme- școlarii și-au însușit noțiuni privind circulația rutieră.

Predarea informațiilor despre importanța respectării regulilor de circulație în calitate de pieton și biciclist s-a realizat prin jocuri și exemple adaptate vârstei copiilor.

Activitățile derulate de polițiști au ca scop pregătirea celor mici pentru a deveni una dintre categoriile de participanți responsabili în trafic și implicit reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial