24 aprilie 2024
Sute de copii au primit VERDE LA EDUCAȚIE PENTRU CIRCULAȚIE, ÎN DÂMBOVIȚA

Sute de copii au primit VERDE LA EDUCAȚIE PENTRU CIRCULAȚIE, ÎN DÂMBOVIȚA

verde-edVERDE LA EDUCAȚIE PENTRU CIRCULAȚIE, ÎN DÂMBOVIȚA

Sute de copii şi părinţi au participat, astăzi, la un curs de educație rutieră, susținut de Poliția Română. Copiii din Dâmbovița au avut ocazia să învețe cum pot deveni pietoni exemplari.

Astăzi, 24 septembrie a.c., și la nivelul județului Dâmbovița, polițiștii rutieri au organizat  cea de a patra ediție a campaniei de educație rutieră „Verde la educație pentru circulație”.

Copiii, cu vârste între 4 și 10 ani, au fost invitați să participe, în sectoarele special amenajate din parcările magazinelor Lidl din județ, societate parteneră în proiect, pentru a învăța de la polițiști cum pot deveni pietoni exemplari.

Alături de părinți, cei mici au aflat de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte pe drumul către școală, locul de joacă sau către casă, inclusiv semnificația semnelor de circulație.

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate orășele miniaturale, unde copiii au aplicat cele învățate de la polițiști, pentru a demonstra că pot deveni pietoni responsabili.

Cei mai tineri participanţi la trafic au fost răsplătiți cu premii și cu materiale informative privind regulile de circulație.

Conștientizarea de către copii și părinți a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație rutieră este un factor important, care contribuie, pe termen lung, la scăderea numărului de accidente rutiere.

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial