20 aprilie 2024
Studenţii de la Valahia, în congres la Cluj!

Studenţii de la Valahia, în congres la Cluj!

ligasCOMUNICAT DE PRESĂ

Membrii LSUV prezenți la Congresul Studenților din România

În perioada 7-10 mai 2015 a avut loc cea de-a VIII-a ediție a Congresului Studenților din România, la care au participat și membri ai Ligii Studenților din Universitatea Valahia din Târgoviște. Evenimentul s-a desfășurat la Cluj-Napoca, oraș care deține anul acesta titlul de Capitală Europeană a Tineretului.

Congresul Studenților din România s-a desfășurat sub sigla Uniunii Studenților din România (USR), ce întrunește peste o sută de organizații studențești din diferite centre universitare din țară. Liga Studenților din Universitatea Valahia, de asemenea, face parte din această mare familie, iar delegații săi la congres au fost: Moise Cristinel – președinte LSUV, Moacă Adrian director executiv, Ursu Teodora și Coman Lucian membri LSUV.

Ediția de anul acesta a Congresului Studenților din România a avut ca temă principală de dezbatere, antreprenoriatul, subiect stabilit în urma solicitărilor din partea studenților la ediția de anul trecut. Astfel, agenda evenimentului a inclus o sesiune de workshopuri cu următoarele teme: ”Stock market, the next level for your business”, ”A good start in business”, ”Common sense The way to go in business, About entrepreneurship from idea to business. De asemenea, un punct important al evenimentului a fost concursul de start-upuri, în urma căruia zece, cele mai bune idei de business au fost premiate.

Pe lângă cunoștințele acumulate în timpul workshopurilor, participanții au avut posibilitatea să descopere capitala istorică a Transilvaniei, într-un tur organizat al orașului. Ei au putut simți cum timpul se scurge mai lent, iar localnicii adoptă un comportament de o calmitate nemaipomenită și, desigur, s-au plimbat pe strada tuturor posibilităților Piezișa.

Finalul evenimentului a fost marcat cu o adunare plenară, la care au participat oficialități, reprezentanții universităților de stat din Cluj, precum și directorul Direcției Programe și Proiecte de Tineret și Studenți din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Bogdan Tălmaciu. Tot sâmbătă, 9 mai a avut loc cea de-a XXXVII-a Adunare Generală USR, în cadrul căreia au aderat și au devenit membri USR 6 noi organizații, Liga Studentilor Electroniști Iași (L.S.ETH.), Asociația Studenților de la Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Universității din Oradea (A.R.I.S.E), Organizația Studenților de la Știința și Ingineria Materialelor și Mediului de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca (OSSIMM), Organizația Studenților Economiști în Mediu și Agrobusiness de la FSEGA Cluj-Napoca (SEMA), Asociația Studenților Academiei de Poliție București, Asociația Studenților și Absolvenților Hidrotehniști, Iași (ASAH), Asociația GISU (Grupul de Initiativa a Studentilor Unici).

Este pentru prima dată când Congresul Studenților din România nu s-a desfășurat la București, ci la Cluj. Acest fapt se datorează titlului de Capitală Europeană a Tineretului, pe care orașul îl deține în anul 2015, fiind cel de-al şaptelea oraş de pe teritoriul Uniunii Europene care primeşte acest statut.

LIGA STUDENŢILOR DIN UNIVERSITATEA VALAHIA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial