3 mai 2024
Elevi de la Liceul „Ion Ghica” Răcari, câştigători la un concurs internaţional, în colaborare cu NASA! Ne mândrim cu voi! FELICITĂRI!

Elevi de la Liceul „Ion Ghica” Răcari, câştigători la un concurs internaţional, în colaborare cu NASA! Ne mândrim cu voi! FELICITĂRI!

“I ❤️ Răcari” a trecut oceanul!

Vlad Panduru, elev în clasa a XI-a, la Liceul Teoretic „Ion Ghica” Răcari, împreună cu cei opt colegi din Echipa 4 Future sunt câștigătorii premiului Honorable Mention la NSS Space Settlement Contest, un concurs internațional organizat de National Space Society în colaborare cu NASA.

Această distincție le-a fost acordată pentru munca depusă în conceperea și proiectarea unei stații spațiale cu descrierea tuturor detaliilor necesare în potențiala realizarea a acesteia: structurile de bază din care ar fi alcătuită, calculele pentru plasarea ei în orbită, nevoile de baza ale potențialilor ei locuitori, crearea unor sisteme de recirculare a resurselor utilizate, reciclarea deșeurilor produse precum și un model economic și de guvernare eficient.

Zilele acestea au fost invitați să participe la ISDC, conferință organizată de National Space Society, la Arlington, lângă Washington DC pentru a prezenta proiectul câștigător și a participa la festivitatea de decernare a premiilor obținute.Cea de a 40 a Conferința Internațională de Dezvoltare Spațială , ISDC 2022 a fost găzduită de Societatea Națională Spațială in Arlington, Virginia in perioada 27_29 mai 2022.

Tema proiectelor participante a fost “Trăirea in spațiu”. In zilele de 27 și 28 mai, echipa 4 Future a avut un panou cu un poster ce reprezenta pe scurt Nava construita precum și modul în care oamenii pot trăi pe aceasta navă spațială, trăiesc și lucrează în comunități dincolo de Pământ precum și utilizarea vastelor resurse de spatiu pentru îmbunătățirea dramatică a umanitatii.

“Îi felicit pe câştigători, dar şi pe dascălii lor pentru eforturile depuse până au ajuns aici!”, a transmis Marius Caraveţeanu, primarul oraşului Răcari.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial