Dum. oct. 27th, 2024

gplAcțiuni ale polițiștilor specializați în investigarea criminalității economice pentru prevenirea și combaterea comercializării ilegale de produse energetice

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acționat pe raza localităților Târgoviște, Moreni și Găești, pe linia verificării legalităţii operaţiunilor comerciale cu combustibil GPL.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că trei puncte de lucru ale unei societăți comerciale funcționau fără autorizație de comercializare a produselor energetice.

Polițiștii au aplicat trei sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 227/2015 privind Codul Fiscal, în valoare de 60.000 de lei și a fost dispusă măsura suspendării activității de comercializare a produselor accizabile pe o perioadă de o lună.

De asemenea, în urma controlului la unul dintre punctele de lucru, polițiștii au identificat un bărbat de 41 de ani, din Cobia, care desfășura activități lucrative fără a avea un contract de muncă încheiat.

S-a procedat la sancționarea contravențională a agentului economic în conformitate cu Legea 53/2003 privind Codul Municii, cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

La acțiune au participat și reprezentanți ai Biroului Vamal de Interior Dâmbovița și Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița.