28 aprilie 2024
Staţiile de epurare de la Titu şi Găeşti, aproape de finalizare!

Staţiile de epurare de la Titu şi Găeşti, aproape de finalizare!

ga„Lucrările pe proiectul european sunt în diverse stadii de execuție. În plin proces de execuție sunt și stațiile de epurare de la Găești și Titu.

Stația de la Titu este realizată 80%, iar cea de la Găești, cam 70%. Tot în cadrul acestui contract se realizează și s-a finalizat partea de foraje.

S-au executat cinci puțuri noi în cadrul acestui contract, cu aducțiunea aferentă până în gospodăria de apă care este în parcul din centrul Găeștiului.

Acolo, un rezervor este finalizat și chiar a fost pus în exploatare efectivă, în așa fel încât să poată fi demolat cel vechi și să se construiască alt rezervor care, sper eu, se va finaliza spre sfârșitul lunii decembrie.

În condițiile acestea, sperăm că partea ce face obiectul surselor de apă de la Găești și Titu se va finaliza, rămânând să încheiem stațiile de epurare tot în cursul iernii, dar nu se poate amorsa acest proces biologic de creare a acelor bacterii, microorganisme care să poată să facă epurarea biologică a apei reziduale.

Va trebui să le dăm o extensie de timp până la primăvară, ca să poată să amorseze acest proces biologic”, spune dr. ing. Petre Miriță, managerul proiectului.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial