Dum. dec. 22nd, 2024

cjdiComunicat de presă

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, Administratorul Public al Județului, Alexandru Oprea, și Vicepreședintele Marin Antonescu, s-au întâlnit la sediul instituției cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții în derularea în bune condiții a investițiilor prioritare pentru administrația județeană și stabilirea principalelor activități ce trebuie realizate în perioada următoare.

La întâlnire au participat: Liviu Stoica, Administratorul Public al Municipiului Târgoviște, reprezentanții Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița, reprezentanții SC Electrica SA, Distrigaz, Direcției Silvice Dâmbovița, Registrului Auto Român și edilii mai multor localități.

Temele principale de discuție au vizat extinderea rețelelor de apă, energie electrică, gaze și canalizare pentru investițiile de la fosta unitate militară de la gară (construcție parc și stadion, sediul Registrului Auto Român), investițiile din zona montană (stațiunea Moroeni – Padina – Peștera, aducțiunea Gâlma – Răteiu) și zona Curții Domnești din municipiul Târgoviște.

În cadrul acțiunilor întreprinse de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, în vederea identificării unor măsuri reale de dezvoltare a județului, de continuare a implementării proiectelor europene şi accesare de noi surse de finanțare, Adrian Țuțuianu, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a precizat:Cer astăzi o discuție, ca să știm ce gândim cu toții. De regulă, proiectele europene nu prevăd cheltuieli eligibile pentru rețelele de electricitate, apă și gaze. O autoritate a administrației publice locale trebuie să rezolve problema. În ceea ce privește locuințele ANL, toate contractele încheiate cu ei prevăd realizarea blocului, instalațiile interioare, dar nu și servicii de alimentare cu gaze, apă, electricitate, canalizare, care revin autorităților locale. Iar noi va trebui să gestionăm subiectul acesta, în următorii 5 ani, punând bani din fonduri europene, din bugetul consiliului județean, din bugetul primăriei, din bugetele societăților comerciale care au un interes comercial major. Stadionul va consuma energie electrică, complexul sportiv, și mall-ul, dacă îl facem, vor consuma energie electrică și gaze, și RAR-ul va consuma energie electrică și gaze – sunt clienți, deci aici este o chestiune comercială de abordare. Dacă nu insistăm pe ele, nu vom ști ce avem de făcut. Și la munte situația este aceeași. Noi vom avea un plan de dezvoltare care să cuprindă drumurile de acces, parcările publice, hotelurile, restaurantele, locurile de campare; ne trebuie gaze, apă, canal. Sunt lucruri care vor fi într-o succesiune și într-o dezvoltare pe o perioadă de câțiva ani”.

Un alt subiect al întâlnirii de astăzi l-a constituit analiza activității Companiei de Apă. Șeful administrației județene a dorit să cunoască atât stadiul lucrărilor pe POS 1 Mediu, economiile ce provin din proiectul european „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată din județ”, stadiul derulării POS Mediu 2, cât și activitatea de inventariere și recenzare a beneficiarilor de servicii de alimentare cu apă și de canalizare.

Adrian Țuțuianu, Președintele CJD: ”Trebuie să terminați lucrările la POS 1 Mediu în integralitate până la data de 30 decembrie 2015. Să depuneți documentele aferente, să stabiliți cine răspunde de fiecare proiect și să terminați lucrările! (…)Eu vă spun că o să fac, în luna septembrie, demersuri de preluare a Companiei de Apă la Consiliul Județean; sunt în sală câțiva primari care au probleme în legătură cu preluarea rețelelor de apă și canal”.

În încheierea discuțiilor, Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a transmis conducerii Companiei de Apă să urmărească permanent respectarea regulilor și procedurilor ce țin de derularea în bune condiții a activităților societății.

Biroul de presă al Consiliului Județean Dâmbovița