26 aprilie 2024
Ştabii judeţului, cuprinşi de pioşenie pe Calea luminii!

Ştabii judeţului, cuprinşi de pioşenie pe Calea luminii!

stabi Joi, 9 aprilie 2015, la Catedrala din Târgoviște, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, însoțit  de preoți și diaconi, cu participarea unor tineri din Comitetele de tineret parohial ale parohiilor din Municipiul Târgoviște, dar și a numeroși credincioși, a oficiat slujba Deniei din Joia Mare.
La finalul acesteia, Înaltpreasfinția Sa a ieșit pe treptele Catedralei, împreună cu clericii slujitori, tinerii și credincioșii prezenți, și a rostit un cuvânt de învățătură, după care a deschis tradiționala procesiune cu lumânări, intitulată Calea luminii, aprinzând primele lumânări.
La eveniment au participat domnul Adrian ȚUȚUIANU, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Cristian STAN, primarul Municipiului Târgoviște, domnul Cosmin BOZIERU, viceprimarul municipiului și domnul Dan MICULESCU, patronul Postului de Televiziune Regională MDI TV, care a transmis manifestarea în direct.
În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre semnificația liturgică a zilei din această săptămână sfântă, evidențiind importanța patimilor și a morții Mântuitorului Hristos, pentru noi oamenii și pentru mântuirea noastră, dar și bogata simbolistică a luminii, pornind de la lumânările ce se aprind la manifestarea Calea luminii și care omagiază jertfa mântuitoare a Domnului Hristos, Lumina lumii, și anticipează lumina pascală.
Menționăm că manifestarea Calea luminii, ajunsă anul acesta la cea de a șaisprezecea ediție, a fost inițiată și coordonată de cunoscutul artist plastic, domnul Mihai Șerbănescu. În cadrul ei,  se aprind un număr de lumânări similar cu numărul anilor ce au trecut de la începutul erei creștine, pe o distanță de aproximativ 1,5 km, din fața Catedralei Mitropolitane spre gara principală a orașului. Acest demers, are în centrul ei lumina și sprijină, prin intermediul artei, activitatea pastoral-misionară a Eparhiei noastre, simbolul luminii  amintește de biruința asupra păcatului, răului și a morții, dăruind  speranță și încredere.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial