vin. oct. 18th, 2024

18 milioane de euro, bani europeni – aceasta este suma investită în Spitalul Orășenesc Găești, în mandatul primarului Grigore Gheorghe.

A demarat un nou proiect, de 4 milioane de euro, de reabilitare și modernizare a corpului principal de clădire, bucătăriei și centralei, reabilitare termică, montarea de panouri fotovoltaice și modernizarea rețelelor.

Edilul a menţionat despre investițiile majore în aparatură ultramodernă, reabilitarea clădirilor și a saloanelor, construirea de locuințe pentru medici și stimulentelor financiare oferite de primărie doctorilor performanți.

Astfel, reprezentanţii primăriei au creat condiţii excelente în spital, iar cei din conducerea unităţii spitaliceşti trebuie să pună în funcțiune aparatura, dar să angajeze şi specialiștii atât de necesari.

”Ne aflăm la Spitalul Orășenesc Găești și demonstrăm încă o dată că principalul obiectiv al activității noastre îl reprezintă sănătatea. Aici am accesat 5 proiecte pe fonduri europene, cu o valoare de peste 18 milioane de euro, prin care am reabilitat, modernizat și dotat spitalul cu aparatură de ultimă generație. Primul proiect a fost ”Renașterea Spitalului orășenesc Găești”, prin care am adus aparatură medicală în valoare de 9 milioane de euro, cele mai reprezentative aparate fiind: CT-ul, RMN-ul, laboratorul de analize medicale, aparatură laparoscopică pentru chirurgie, stație de oxigen, 140 de paturi, 140 de saltele antiescară și 140 de noptiere.

Am continuat cu proiectul de îmbunătățire a infrastructurii de ventilație, gaze și fluide medicale, un proiect în valoare de 1,6 milioane de euro, prin care am modernizat etajul 4 și l-am transformat în Secție de Boli Interne cu 50 de paturi.

În Ambulatoriu, am adus aparatură medicală de 3 milioane de euro, cele mai importante aparate fiind 3 ecografe, 3 aparate laser și un pletismograf pentru laboratorul de pneumologie.

Construim un bloc cu 12 apartamente, în valoare de 850.000 de euro, pentru medici, care va fi gata în luna august, iar astăzi începem lucrarea de reabilitare și modernizare a corpului principal de clădire, a bucătăriei și a centralei, un proiect în valoare de 4 milioane de euro. Se schimbă acoperișul, se montează panouri fotovoltaice, se reabilitează termic la exterior, se schimbă tâmplăria exterioară și interioară, se schimbă rețele termice, electrice, sanitare și cazanele din centrala termică, astfel încât – la finalizarea acestui proiect – Spitalul Orășenesc Găești va deveni cel mai modern spital din județul Dâmbovița din punct de vedere al dotărilor și al condițiilor spitalicești.

De asemenea, am alocat suma de 100.000 lei pentru stimulente financiare pentru cele mai performante cadre medicale.

Ca să atragi medici, trebuie să îndeplinești 3 condiții: 1. Să le asiguri locuințe, 2. Să aibă aparatură de ultimă generație cu care să poată să lucreze și 3. Stimulente financiare. Le avem pe toate trei.

Fac apel la conducerea spitalului să înceapă demersurile necesare pentru avizarea și punerea în funcțiune a acestor aparate.”, a precizat primarul Grigore Gheorghe.

CMF: 21240015