2 mai 2024
Șoferul care a provocat accidentul mortal din Viforâta, Aninoasa, a fost reținut pentru 24 de ore. Ce s-a aflat după ce a provocat tragedia

Șoferul care a provocat accidentul mortal din Viforâta, Aninoasa, a fost reținut pentru 24 de ore. Ce s-a aflat după ce a provocat tragedia

Șoferul care a provocat accidentul mortal, ieri, în localitatea Viforâta, comuna Aninoasa, a fost reținut de polițiști, seara trecută, pentru 24 de ore.

Bărbatul și-a petrecut noaptea în Centrul de reținere și arest al IPJ Dâmbovița, iar astăzi va fi dus în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul riscă ani grei în spatele gratiilor mai cu seamă că, luna trecută, a fost modificată legea, iar șoferii care comit accidente mortale și se află sub influența alcoolului nu mai pot primi suspendarea executării pedepsei.

Vă reamintim, ieri după amiază, bărbatul în vârstă de 37 de ani se afla în mașină cu concubina sa și cu fiul acesteia, de numai un an și 9 luni.

La un moment dat, pe Drumul județean 717, șoferul pierde controlul volanului, izbește un cap de pod, iar mașina se rostogolește de mai multe ori pe asfalt.

O cameră de supraveghere a suprins tragedia în urma căreia copilașul din autoturism și-a pierdut viața.

În imagini se vede cum impactul este atât de violent încât una dintre roțile mașinii se desprinde și este aruncată într-o curte.

Șoferul a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat că acesta avea o alcoolemie de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, polițiștii au stabilit că șoferul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice în perioada 28.06-26.08.2023. 

Polițiștii au întocmit pe numele lui un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”, precizează IPJ Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial