3 mai 2024
Şoferii de microbuze şi autobuze, traşi pe dreapta de poliţişti. Peste 40 au fost amendaţi

Şoferii de microbuze şi autobuze, traşi pe dreapta de poliţişti. Peste 40 au fost amendaţi

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, în atenția acestora fiind operatorii care efectuează transport de persoane fără a respecta regulile de circulație.

Acțiunea a avut ca obiectiv verificarea deținerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport și de conducătorul auto, verificarea respectării traseului și a graficului de circulație cu opririle aferente, verificarea valabilității inspecției tehnice periodice a autovehiculului, respectarea capacității maxime de încărcare ale autovehiculelor, fiind avute în vedere situațiile în care persoanele sunt transportate în picioare.

De asemenea, pentru a se asigura ca șoferii nu au consumat băuturi alcoolice, polițiștii au testat cu aparatul etilotest toți conducătorii de autovehicule care efectuează acest gen de transport.

Astfel, au fost verificate 116 autovehicule destinate transportului de persoane. Au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea, 20 fiind aplicate conform HG 69/2012, 17 conform OUG 195/2002, 3 conform OG 37/2007 și una pentru încălcarea prevederilor OG 15/2002.

Exemplu:

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pentru control, în Municipiul Târgoviște, un autovehicul destinat transportului de persoane.

În urma controlului efectuat, polițiștii au constat faptul că durata maximă zilnică de conducere extinsă la 10 ore a fost depășită cu 2 ore.

Operatorul de transport a fost sancționat contravențional, potrivit prevederilor Ordonanței Guvernului 37 din 2007.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial