1 mai 2024

Sănătatea munceşte!

Vedem cu totii cum in ultimul timp criza de toate felurile tulbura viata noastra cotidiana.
Doresc sa aduc in atentia concitadinilor, sistemul de sanatate mult comentat la nivel national in mandatul ultimelor doua guverne(d-zeu stie cate vor mai fi) In pofida a tot ce se intampla, sunt mii de oameni care isi vad de treaba lor si nu doresc altceva de la viata decat sanatate,si respect. Printre ei : MEDICII SI CADRELE MEDICALE MEDII SI AUXILIARE DIN SISTEMUL JUD DE SANATATE.
Am fost martorul unui eveniment generat de o accidentare prin cadere de la inaltime si alaturi de alte contacte cu sistemul, am reusit sa-mi formez o opinie pe care doresc sa o impartasesc tuturor pentru binele schimbului de pareri: SPITALUL DE URGENTA TARGOVISTE:…camera de garda, de la masina personala este luat pacientul,cu carucior sau targa,dus la UPU unde o doctorita destul de tanara,ia primele detalii, face un echograf, asistenta pune o branula,se face o foaie si pacientul,un om din sutele de mii ,fara pile, fara spaga cu o haina pusa peste torace,este dus de un brancardier cu barba fara sa pretinda ceva,vazut la radiologie de catre medicul chirurg de chirurgie toracica,Puianu Aurel,care in slujba comunitatii face de garda la domiciliu,fiind sunat si de 2-3 ori pe ora…sau o data pe zi….cum aranjeaza Domnul Dumnezeu lucrurile . Pana aici pot spune ca deja sunt progrese : promtitudine, constiinciozitate, profesionalism absolut tot personalul de la urgente poate fi incadrat la un calificativ …F>B> Urmeaza viata de sectie,CHIRURGIE TORACICA, desprinsa din Spitalul Municipal Manastirea Dealu, mutata cand colo, cand colo, sectia dispune de personal ultra competent cu vechi traditii in specialitate, brandul de la Manastirea Dealu, continand valori cu traditie,dar in acelasi timp pe cale de disparitie…deoarece putini mai inbratiseaza aceasta specialitate . O saptamana de analize,radiografii si tratamente face din pacient un cobai cuminte cu rezultate spectaculoase.Vizite ale sefului de sectie ,contravizite si apelari telefonice la domiciliu sunt lucruri obisnuite si cotidiene ale doctorului Puianu Aurel. In acelasi timp unii fac greva, altii sunt nervosi si au parerea ca nu se face totul pentru ei,altii vin injunghiati de neveste,unii loviti pe trecerea de pietoni,sau cazuti de pe scari…..o nebunie care cu rabdare si mult suflet pleaca unul cate unul ameliorat cu recomandare de revenire la control in 7 zile.Observati ca nu am pomenit nimic de preturi…fiindca personal nu am oferit -dar nici nu mi s-a cerut- cu toate ca circula folclorul milioanelor date sa fii bagat in seama.Un lucru este clar….nici o infirmiera ,nici o asistenta si nici un medic nu mi-a lasat impresia ca asteptau sa fie rasplatiti pentru ce faceau…..ACELA ERA RITMUL, ACELA ERA STILUL si nu neg ca toti meritau mai mult: O SECTIE PROPRIE
SPORUL DE CHIRURGIE O SALA DE OPERATII PE MASURA PRICEPERII CHIRURGILOR
Despre conditiile hoteliere, in episodul viitor.

CONDITII HOTELIERE

Este cu totul a altui sector sarcina asigurarii conditiilor de cazare , masa, si curatenie . Constienti ca suntem intr-o societate in tranzitie,intr-o perioada de criza, nu intelegem totusi cum de nu se reuseste alinierea in totalitate la standardul actual. Se cunoaste ca s-a inlocuit sistemul de incalzire,dar tamplaria saloanelor, e varza…nu se inchid nu se deschid nu se pot regla sa aerisesti. Usa de la rezerva trebuie fie trantita serios, fie proptita cu un ziar inpaturit……. Despre calitatea si modul de distribure a hranei ai putea sa ai observatii numai daca ti s-ar interzice sa primesti mancare de acasa…….altfel nu poti sa stii niciodata cum te-ai fi simtit daca mancai numai ce-ti da fata care serveste masa.Cred ca in viitor, solutia spitalelor din Spania, care confirma prin semnatura felul de mancare si numarul portiilor primite de fiecare pacient,va face lumina in curand si la acest capitol. personalul mediu.se chinuie pe o masuta in anticamera rezervei(unde este lavoarul de care ar trebui sa se foloseasca pacientii) in atare situatie se chinuie pe la grupul sanitar unde este alta jale….JAALLEE cu ,,J” mare.
Paturile din trei, unul singur functioneaza la parametrii,doua sunt siple fara posibilitate de reglare(vitala la fracturi costale,)si fara suport de sprijin la efort montat deasupra bolnavului(extraordinar de eficace la recuperarea post traumatica sau operatorie.
EXPLICATIA ESTE SIMPLA SI CREDIBILA LA PRIMA STRIGARE:Domnule, este o situatie temporara pana se repara sectia veche si apoi ramane aici numai chirurgia. Si ce daca, grija pentru reparatii de o alta calitate la grupurile sanitare, tampalria si cazarmamentul trebuie sa fie prioritatea echipei administrative si de management……..fiindca , este pacat sa puneti sa munceasca profesionisti in niste ruine de acum 20 de ani. Nu exista ! nu este de vina sistemul , ci numai gospodarul,……..priviti spre SPITALUL MUNICIPAL DIN I. C. BRATIANU si vedeti ce se poate face cu mult suflet , chiar si in prioada de criza!Cladirea fosta ORL, CARE DINTR-O PARAGINA ACUM TREI ANI, ASTAZI, POATE CONCURA CU ORICE UNITATE SUPER – SANITARA DIN JUDET. Este un comentariu numai si numai cu bune intentii,dorind de fapt ca noua sectie de chirurgie toracica sa primeasca inapoi standardul pe care il castigase cu eforturi incredibile ale unui personal de exceptie. ESTE UN COMENTARIU PE FORUMUL PRIMARIEI TARGOVISTE (si probabil trimis si loa Consiliul Judetean) pentru ca stim ca aceste doua institutii ale statului vegheaza la sanatatea locuitorilor Targovistei si ai Judetului Dambovita.
Articol trimis de TARGOVISTEANUL

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial